Salariu lunar mediu net al unui IT manager ajunge la circa 1.500 de euro, de peste patru ori mai mare fata de salariul mediu net inregistrat la nivel national (335 de euro), potrivit unui studiu realizat de portalul IT joobs.ro.
Cel mai mare salariu il are un Software Architect, care castiga 1.725 de euro net lunar, in vreme ce o pozitie de online copywriter este recompensata doar cu 367 de euro lunar

Media salariala a angajatilor din domeniul IT, indiferent de orasul de resedinta, de experienta acumulata sau de pozitia ocupata este de 987 de euro.

Potrivit sursei citate, marimea orasului din care provine angajatul este direct proportionala cu salariul obtinut.

Astfel, in Bucuresti se inregistreaza cel mai mare salariu mediu net lunar, respectiv 1.074 de euro, pe pozitiile urmatoare plasandu-se angajatii din orasele cu peste 200.000 de locuritori, cu 999 de euro si cei din orasele cu 50.000 – 100.000 de locuitori, cu 649 de euro. Alaturi de Bucuresti, Clujul si Iasiul conduc in topul oraselor cu salariile cele mai mari pentru angajatii din IT, cu o medie de 1.000 – 1.100 de euro lunar.

Pe de alta parte, angajatii cu maximum un an de experienta pe piata fortei de munca incaseaza lunar 670 de euro, in medie, cei mai bine platiti fiind salariatii cu opt ani de experienta, care primesc aproape 1.550 de euro lunar.

Studiul a fost realizat in luna aprilie, pe durata a cinci zile, in care au fost contabilizate 285 de raspunsuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri