Peste 64% dintre persoanele disponibilizate in ultimele 12 luni sustin ca au aplicat pentru job-uri sub nivelul lor de pregatire, arata un studiu realizat de site-ul de recrutare Career Builder, preluat de CNN Money.
In efortul de a gasi un job stabil care sa le ofere un venit constant, disponibilizatii cu experienta sunt dispusi sa se bata cot la cot cu proaspetii absolventi pentru o slujba de entry-level (63%), pentru un internship(7%) sau chiar pentru un loc de munca ce presupune relocare (41%).

Cei mai multi din aplicanti au peste 50 de ani si pun pe masa angajatorilor CV-uri voluminoase si o bogata experienta in munca. Cu toate acestea, aproape jumatate din cei aflati in cautarea unuo loc de munca sunt respinsi pe motiv de supracalificare

Mai mult, doar 28% din angajatii de peste 55 de ani concediati in ultimul an au reusit sa isi gaseasca un nou loc de munca, fata de 71% in cazul celor cu varste intre 25 si 34 de ani.

Totodata, un sfertu din angajatorii chestionati au precizat ca primesc constant CV-uri din partea disponibilizatilor cu experienta, in timp ce 37% din companii au in baza de date chiar aplicanti pensionati.

“Angajatii cu experienta si vechime in munca ofera un avantaj competitiv important angajatorilor. Companiile iau in considerare angajarea candidatilor cu experienta atat pe pozitii de entry level si middle level, cat si pe pozitii de management si consultanta. In ultimul semestru, peste 29% din angajatori au semnat cel putin un contract de munca pe o perioada nedeterminata cu un candidat de peste 50 de ani”, a spus Rosemary Haefner, vicepresedinte al departamentului de resurse umane pentru Career Builder.

Peste un sfert din angajatii cu vechime care au reusit sa isi gaseasca un job pe timp de recesiune au schimbat domeniul de activitate. In ceea ce priveste nivelul salarial, doar 13% din ei au reusit sa negocieze o remuneratie mai consistenta decat cea primita inainte de criza, in timp ce 48% s-au conformat cu salarii mai mici.

In schimb, cei care nu au fost nevoiti sa bata la portile companiilor in cautare de slujba se gandesc sa-si amane data de pensionare, angajatorii raportand o crestere de 21% a solicitarilor de prelungire a perioadei de munca.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri