Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen va incheia pana la jumatatea lunii septembrie 18 noi contracte de colaborare, marind astfel echipa care acum numara aproximativ 100 de avocati.
Anul trecut, casa de avocatura a urmat tendinta de expansiune de pe piata fortei de munca si a angajat 24 de avocati. NNDKP are in prezent 172 de angajati, dintre care 100 sunt avocati, iar restul - personal suport.

Proiectele de recrutare din acest an vin atat pe fondul deschiderii celui de-al treilea birou regional, la Craiova, cat si datorita nevoii de a angaja avocati cu experienta pentru consolidarea echipelor axate pe diferite practici (specializari in drept). De la inceputul anului si pana in luna septembrie, 18 avocati s-au alaturat echipei NNDKP, in diferite domenii de practica, 5 dintre acestia fiind avocati stagiari, care vor semna contractele de colaborare dupa examenul de admitere in Barou.

“In promotia 2009, numai 3 absolventi ai Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, au terminat cu "Summa cum Laude" (n. red. medie generala de peste 98 de puncte din 100), iar dintre acestia doi vor lucra in practica noastra de Fuziuni si Achizitii. Cand angajezi un absolvent este important sa aiba rezultate scolare bune pentru ca, de cele mai multe ori, ele indica un fundament solid, pe care daca nu ti l-ai construit temeinic in timpul facultatii, e greu sa-l recuperezi dupa ce incepi sa lucrezi efectiv”, sustine Ruxandra Teodorescu, director de resurse umane al NNDKP.

Recrutarea avocatilor stagiari a fost destul de laborioasa, mai ales in conditiile in care facultatile de drept arunca pe piata fortei de munca mii de absolventi anual. Cu toate ca acestia care inunda casele de avocatura cu zeci de CV-uri, o mare parte dintre absolventii de Drept nu isi gasesc de munca in domeniul pentru care s-au pregatit, conform Ruxandrei Teodorescu.

“Ganditi-va numai care este raportul dintre numarul anual de absolventi si numarul acelora care promoveaza examenele de admitere in Barou. Anul acesta, conform unor estimari, avem aproximativ 9.000 de absolventi ai facultatilor de Drept la nivel national. In decembrie 2008 au fost admisi in Baroul Bucuresti aproximativ 680 de avocati stagiari, iar la Barourile din tara au fost admisi, in fiecare judet, intre 15 si 60 de stagiari. Ceilalti au ramas pe dinafara. La acestia se adauga consilierii juridici, cei care intra in magistratura, in notariate sau alte activitati conexe (grefieri, executori judecatoresti, practicieni in insolventa etc.). Dar restul de absolventi nu pot fi absorbiti de piata muncii si sunt nevoiti sa se reprofileze”, completeaza ea.

In ceea ce priveste veniturile la care poate sa se astepte un proaspat absolvent, in functie de dimensiunea casei de avocatura sau a cabinetului unde activeaza stagiarul, salariul acestuia poate varia intre 250 si 1.000 de euro, conform lui Teodorescu.

NNDKP mai are insa deschise procese de recrutare, cautand in special avocati cu experienta in diferite domenii de practica, de cel putin 4-5 ani La acestea se adauga proiectul de recrutare pentru deschiderea unui nou birou de avocatura la Craiova.

“Este mai dificil sa recrutam avocati in provincie decat in Capitala, din cauza nivelului diferit de dezvoltare al pietelor locale de avocatura”, spune Teodorescu. Cu toate acestea se pare ca unii dintre avocati sunt dispusi sa se relocheze.. In cadrul procesului de recrutare pentru Biroul de la Craiova, NNDKP a primit CV-uri de la persoane care lucreaza in acest moment in Bucuresti, dar care s-au nascut in Craiova si vor sa se restabileasca acolo, precum si de la persoane din alte judete sau chiar de la bucuresteni care sunt dispusi sa se relocheze in Craiova.

Pentru avocatii care urmeaza sa semneze contractele, dar si pentru cei deja aflati in colaborare cu casa de avocatura, remuneratia este constituita dintr-un onorariu fix si din bonus de performanta. “INu avem bonusuri extrasalariale specifice “consacrate” de genul tichete de vacanta sau bonuri cadou. In schimb, avocatii primesc bonusuri consistente, bazate pe criterii de performanta, precum si alte beneficii", subliniaza Teodorescu.

Avocatii casei NNDKP au statut de asociati si colaboreaza in baza unui contract de colaborare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri