Peste 62% dintre companiile care bugeteaza programele de leadership in HR vor sa asigure dezvoltarea planurilor de succesiune in HR, in cazul in care unul dintre angajatii departamentului renunta la postul sau. In plus, companiile vor sa construiasca un rol strategic pentru departamentul de resurse umane (62%), sa identifice persoanele cu potential (57%) si sa atraga noi talente in organizatie (34%).

Cu toate acestea, putine companii se inghesuie sa achizitioneze programele de dezvoltare a angajatilor din resurse umame. “Initiativa companiilor care au decis sa isi ajute recruiterii sa se perfectioneze este laudabila. Chiar si asa, multe companii inca nu constientizeaza cat de important este sa iti cresti si sa iti dezvolti angajatii talentati, mai ales in contextul actualei crize. O astfel de masura iti va asigura o rata mare a retentiei si o dezvoltare consolidata a business-ului”, sustin reprezentantii Institute for Corporate Productivity.

Leadership-ul in resurse umane poate fi dezvoltat prin aplicarea unei varietati de programe. Cel mai des achizitionate sunt pachetele clasice de training (60%), urmate de proiectele de grup (48%), feedback 360 de grade (38%) si coaching in sesiuni individuale (38%).

Durata in timp a unui astfel de program variaza intre sase luni si cativa ani, beneficiarii fiind solicitati sa faca rotatie de job-uri in cadrul departamentului pe parcursul desfasurarii sale. “16% dintre respondenti au avut parte de training de sase luni, alti 28% - de un an, iar 31% au urmat procesul timp de aproape doi ani “, mai spun reprezentantii Institute for Corporate Productivity.

Studiul a fost realizat in luna mai a acestui an pe un esantion reprezentativ de 308 respondenti.