Specialistii in dezgropat si ghidat potentialul, valorile si directia carierei clientilor sunt Mihaela Feodorof, fost recruitment and career development manager al BRD, cu o participatie de 60%, si Cosmin Alexandru, presedintele asociatiei Erudio, cu un pachet de 40% din actiuni. Investitia in business ajunge al cateva mii de euro, potrivit lui Alexandru.

Yourway se vrea un business care sa raspunda nevoilor acute de pe piata fortei de munca: sa descopere talentele, sa ajute organizatiile sa isi gaseasca si dezvolte oamenii cheie pentru un plan de succesiune si sa isi consilieze clientii in a-si gasi o pozitie intr-o organizatie in care pot da randament maxim.

Astfel, clientul, fie o companie, fie o persoana fizica, de orice varsta, trece initial prin etapa identificarii nevoilor. Apoi, i se aplica baterii de testare a abilitatilor, competentelor si personalitatii, masurate prin instrumente validate in Occident.

In urma rezultatelor, consilierii Yourway intocmesc un raport de feed-back, dezvaluindu-i clientului atat punctele slabe, cat si avantajele. In functie de dorintele si bugetul clientului se pot parcurge, optional, 6-8 sesiuni separate de consiliere in cariera. In aceste sesiuni, consilierii invata clientii cum sa se prezinte la un interviu si cum “sa se vanda” eficient.

Pentru copiii de gimnaziu si liceeni, care se inscriu in paleta de clienti, evaluarea si feedback-ul se acorda cu sprijinul unor psihologi.

Desi business-ul este axat exclusiv pe o clientela tanara, fara experienta in piata fortei de munca, Feodorof sustine ca Yourway este singura organizatie care include servicii pentru tinerii la inceput de drum. Firma a incheiat deja parteneriate cu unele asociatii studentesti.

La sfarsitul sesiunilor de feedback sau de consiliere, clientul pleaca cu un dosar in care competentele sale sunt certificate si validate. “De exemplu, pentru un manager, documentele vor contine o radiografie a potentialului de leadership, tipoligia competentelor si stilului de management aplicat, zonele de confort si tipul de cultura organizational caruia managerul ii corespunde in mare masura”, explica Mihaela Feodorof.

“De exemplu, am avut un client care dorea sa acceada la o pozitie de management intr-o companie importanta. Insa, in urma evaluarilor facute, abilitatile de management nu erau punctul lui forte. L-am consiliat pentru a acoperi o pozitie de specialist, profil care i se potrivea mult mai bine. In acest moment, persoana este angajata, pe pun post foarte bun, ca specialist”, mai spune Feodorof.

Dosarul primit, valid aproximativ doi ani, poate fi anexat CV-ului la orice interviu de angajare. In cazul companiilor, instrumentele folosite si dosarele se muleaza cel mai bine pe organizatii din domeniul serviciilor, unde materia prima si produsele au o directa legatura cu angajatul.

Pentru toate aceste servicii, costurile implicate variaza de la cateva sute de euro, insa pot atinge si 1.000 de euro, daca se solicita si servicii de consiliere, potrivit lui Alexandru.