O patrime dintre companii au recunoscut ca recruteaza noi talente direct de la competitorii din piata, potrivit unui studiu asupra razboiului talentelor realizat de Institutul pentru Productivitate Corporatista (Institute for Corporate Productivity).
Alte 40% dintre respondenti sustin ca au constant in vedere CV-urile si evolutia angajatilor organizatiilor concurente si ca iau in calcul recrutarea acestora pentru pozitii cheie.

De asemenea, mai mult de doua treimi dintre participantii la studiu au recunoscut ca, in cautarea de noi talente care sa reimprospateze mediul organizational, apeleaza cu precadere la firmele de recrutare pentru angajarea pe aceste pozitii. Companiile cu peste 10.000 de angajati apeleaza la companiile de recrutare in proportie de 79%, in timp ce doar putin peste jumatate din companiile cu sub 1.000 de angajati platesc pentru recrutari externe.

Desi majoritatea firmelor apeleaza la metoda recrutarii externe, o treime din respondenti sustin ca evita contractarea unui head-hunter, practica privita cu ochi critici si de departamentele de resurse umane ale companiilor.

In total, numai 58% dintre companii folosesc serviciile de executive search pentru a ocupa pozitii cheie in organizatie. In companiile performante din punct de vedere financiar, cu o cultura organizationala solida, peste 63% din companii contracteaza head-hunteri, comparativ cu numai 54% in companiile neperformante in piata.

“Aceste studii releva nu numai preocuparea companiilor pentru gasirea si retentia talentelor, dar si aplecarea inspre a gasi omul potrivit la locul potrivit. Dezvoltarea propriilor angajati pentru a putea oferi companiei un plan de succesiune in cariera reprezinta o strategie excelenta, insa trebuie avut in vedere faptul ca, uneori, o angajare din exterior poate fi o solutie mult mai profitabila”, afirma Carol Morrison, unul dintre analistii Institutului pentru productivitate corporatista.

In general, pozitiile de senior manager ajung in portofoliile head-hunter-ilor in proportie de 68%, urmate de pozitiile de specialist (44%) si de cele de middle-management (16%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri