Pentru studentii sau pentru absolventii intorsi in universitati pentru cursuri de specializare, noi job-uri si cariere promitatoare par a aparea in urmatorii ani, in industrii aflate in dezvoltare, potrivit cotidianului Wall Street Journal (WSJ).
Tehnologia, medicina si educatia vor continua sa arunce oferte de angajare pe piata fortei de munca, potrivit unui raport despre evolutia numarului locurilor de munca vacante intre 2008 si 2018, elaborate de Biroul pentru Statistica Muncii (Bureau of Labor Statistics).

Cele mai cautate diplome vor include domenii ca finante, inginerie si IT, potrivit Andreei Koncz, manager al Asociatiei Nationale a Colegiilor si Angajatorilor (National Association of Colleges and Employers). Insa asigurarea unui loc de munca trebuie realizata prin absorbtia unor cunostinte secundare job-ului, cum ar fi tehnicile de persuasiune, promovare si comunicare, spun recruiterii.

Astfel, companiile americane vor adauga in organigrama mai mult de doua milioane de locuri de munca ce vor fi create pana in 2018. Cele mai multe posturi vacante vor viza domenii ca administrare de retele, analiza datelor si Web development. Recruiterii estimeaza ca gestionarea datelor confidential, tehnologia informatiei, securitatea online si risk management vor fi, de asemenea, pe val, in urmatorii ani.

In ciuda disponibilizarilor din sistemul financiar-bancar pe perioda crizei economice, specialistii in resurse umane estimeaza ca viitorul este luminos pentru specialistii in finante. Down Fay, presedintele Robert Half International, crede ca analiza greselilor facute inainte si in timpul crizei in sectorul bancar poate fi o buna sursa pentru a ghici in ce segment de piata se vor crea noi job-uri in viitor. “A fost un an al dezastrelor bancare. Un strateg s-ar gandi ca in viitor cei care evalueaza riscul vor fi la mare cautare”, a explicat acesta.

Asadar, managementul riscului va constitui o atractie pentru studentii viitorilor ani. “Managementul riscului este o profesie care va absorbi angajati pentru fiecare companie din Top 500”, afirma Jeff Joerres, presedintele Manpower.

Si domeniul medical va continua sa inregistreze un numar in crestere al slujbelor nou create, cu 1,4 milioane in 2018 fata de anul 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Unde s-a ajuns? Candidații ar accepta salarii mai mici și posturi inferioare
Setari Cookie-uri