Desi rolul managerilor interimari este acela de a prelua fraiele unei companii intr-o perioada de criza extrema, pe un interval de sase luni – un an, incercand sa readuca organizatia pe linia de plutire, unii dintre acestia au inceput sa fie angajati pentru a face parte din strategiile de dezvoltare pe termen lung, potrivit cotidianului de business Wall Street Journal (WSJ).
“Interim managerii erau angajati numai in situatiile de scadere masiva a cifrelor de afaceri sau a pierderilor vertiginoase ale cotelor de piata. Insa acum, interimatul presupune o varietate de abilitati, printre care si cea de a integra un business. Iar daca o companie este interesata de integrarea business-ului, atunci aceasta poate decide sa angajeze un manager interimar pentru acest job, in timp ce restul angajatilor raman sa se ocupe de indatoririle proprii”, afirma Deborah Stevenson, manager interimar timp de 12 ani.

Stevenson afirma ca primeste propuneri de angajare atat din partea agentiilor de head-hunting, cat si direct din partea companiilor pentru care a lucrat in trecut ca manager interimar.

David Moore, care a devenit manager interimar in urma cu noua ani, sustine ca, atipic fata de restul slujbelor, un manager interimar si-a facut treaba atunci cand compania nu mai are nevoie de serviciile sale. “Pentru ca natura jobului permite managerilor sa colaboreze cu angajatii pe o perioada scurta de timp, acestia trebuie sa afiseze abilitati de comunicare excelente”, adauga Moore.

Cercetatorul olandez Jaap Schaveling, unul dintre cei care au studiat aprofundat fenomenul, sustine ca, in Olanda, aparitia managerilor interimari se datoreaza nivelului scazut de expertiza al managerilor generali, la acea vreme. “Insa acum, rolul unui interim manager nu mai este atat de generalist ca inainte, cand acesta era nevoit sa aduca organizatia pe linia de plutire, ci a devenit mult mai specializat, eficientizat pe un anumit segment al businessului.

In cercetarea a 141 de companii olandeze, Jaap Schaveling a descoperit ca mai putin de 105 dintre interim manageri erau angajati cu scopul strict de a revitaliza compania. Pe de alta parte, 41% dintre companii cautau un interim manager tintind o eficientizare a business-ului, in timp ce alte 40% dintre companii cautau managerii interimari pentru a asigura o succesiune in cariera, in cazul demisiei unuia dintre actualii lideri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri