Recruiterii sustin ca aleg viitorii angajati nu numai in functie de CV si de datele obtinute in urma interviului, ci mai ales dupa scanarea conturilor de Facebook si Twitter ale acestora, au aflat jurnalistii de la cotidianul de business Wall Street Journal.
“Un candidat poate fi tinut minte in urma insemnarilor facute pe retelele sociale – iar acesta nu este un lucru tocmai bun. In plus, trimiterea CV-urilor catre mai multe companii poate, de asemenea, sa dauneze sanselor de angajare, intrucat recruiterii comunica intre ei, si acest gest poate fi aflat cu usurinta”, afirma Coleen McCreary, unul dintre recruiterii companiei de IT Zynga Games Network.

Ea afirma ca majoritatea candidatilor au obiceiul de a insoti CV-ul de o scrisoare de intentie in care mentioneaza cat de important este sa fie angajati pe pozitia pentru care aplica. Problema intervine in momentul in care acelasi candidat, care aplica pentru mai multe pozitii intr-o companie, trimite aceeasi scrisoare de intentie, schimband in continut doar titulatura slujbei pentru care aplica.

”In aceasta situatie, si-au pierdut integritatea si posibilitatea de a fi chemat la interviu. Cea mai buna solutie este sa redactezi o singura scrisoare de intentie, in care sa mentionezi toate posturile pentru care vrei sa aplici, motivand alegerile facute”, afirma ea.

De asemenea, o alta greseala a candidatilor este aceea de a trimite prin posta sau email CV-ul catre mai multe persoane – recruiter, HR manager, CEO – in cadrul aceleiasi companii. “Intr-o astfel de situatie, candidatul consuma timpul mai multor persoane, pentru aceeasi informatie. In plus, exista mai multe sanse ca unul dintre destinatarii CV-ului sa considere candidatul nepotrivit pentru postul respectiv si sa il respinga.

Recomandarea specialistilor in resurse umane pentru un candidat este ca acesta din urma sa isi intocmeasca un CV corect, concis si complet, sa il depuna in cadrul departamentului de resurse umane, alaturi de o scrisoare de intentie, aplicand numai pentru posturile cu descriere corespunzatoare expertizei si pregatirii candidatilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri