Desi 2010 va fi mai putin turbulent decat anul de criza 2009, joburile sunt inca dificil de gasit, iar cei mai apreciati candidati sunt constienti de importanta CV-ului, conform cotidianului de business Wall Street Journal.

Una dintre cele mai mari greseli comise de un candidat tine de nerespectarea cerintelor de aplicare si ignorarea nepotrivirilor dintre cerintele postului si experienta in munca a candidatului.

Andrea Kay, consultant in dezvoltarea carierei, sustine ca 15% din timpul acordat procesului de angajare trebuie petrecut pentru studierea ofertelor. “Trebuie sa stii sigur unde vrei sa te angajezi, care e adresa si profilul companiei respective”, afirma Kay.

Iata cateva sfaturi:

1. Nu mentiona obiectivele tale de cariera – In aceasta perioada, companiile sunt axate pe nevoile lor de business, care sa le tina pe piata, si mai putin de tipul de cariera pe care o doreste un anumit candidat. In loc sa subliniezi care sunt asteptarile tale de la companie, mai degraba raspunde la intrebarea – Ce anume poti face tu pentru companie?

2. Nu ignora social media – Chiar daca trimiti companiei un CV, nu uita sa iti updatezi conturile de Facebook si LinkedIn.

3. Detalii despre performantele anterioare – Recruiterii afirma ca un CV trebuie sa contina informatii despre productivitatea candidatului la locul de munca anterior si despre metodele aplicate pentru a eficientiza sarcinile de serviciu.

4. CV-urile concise sunt cele mai apreciate – Potrivit expertilor in resurse umane, CV-ul unui proaspat absolvent nu trebuie sa depaseasca o pagina, in timp ce CV-ul unui executiv se poate intinde pe maxim doua pagini.

5. Particularizarea CV-ului. Daca un candidat urmareste angajarea intr-o anumita companie, recruiterii il sfatuiesc sa intocmeasca un CV cat mai apropiat de profilul companiei si al postului dorit. Experienta in munca nerelevanta pentru tipul jobului poate fi exclusa din CV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Informatii pe care sa le scoti imediat din CV-ul tau