Dupa un an 2009 in care HP Romania a amanat proiectele de angajare in masa, in 2010 compania a decis sa adauge pe statele de plata inca 600 de angajati, axati pe furnizarea de servicii de suport in cadrul Centrului HP de servicii partajate Global Business Operations Center (GeBOC), unde salariatii cunosc 22 de limbi straine.
Astfel, pe langa cunoasterea limbii engleze, printre cerintele angajatorului se numara si capacitatile lingvistice pentru o alta limba europeana, cum ar fi limba germana, franceza, spaniola, italiana sau cele din categoria limbilor nordice (olandeza, norvegiana, suedeza etc.) sau limbi precum portugheza, ebraica, rusa sau alte limbi slave (poloneza, slovaca, ceha etc.).

„Pe langa cunostintele de limbi straine, cautam angajati care sa intruneasca abilitati precum deschidere, inovatie, deprinderi de comunicare si negociere si, poate cel mai important, dorinta de a invata si a se adapta cerintelor unui mediu multinational. Altfel spus, orice tanar si nu numai, este un potential candidat pentru noi”, afirma Anca Tapai (foto), staffing lead Hewlett-Packard Romania.

Centrul deruleaza activitati de relationare cu clientul sau cu partenerii, activitati administrative si logistice, de suport creditare si colectare a debitelor, activitati de suport a vanzarilor in 22 de limbi straine.

Decizia de angajare a 600 de persoane
pe parcursul acestui an contrabalanseaza strategia de eficientizare a cheltuielilor, abordata in 2009, o parte a angajatilor HP renuntand voluntar la un procent salarial, pentru a sustine compania in criza.

„Decizia voluntara a majoritatii angajatilor de a-si reduce salariile de asa natura incat in perioada in care criza economica a fost la apogeu compania sa nu sufere din punct de vedere financiar a fost un real succes. Acum, datorita rezultatelor obtinute de companie, cei care au contribuit la acest lucru primesc banii inapoi", a declarat Radu Enache, pentru Wall-Street, la inceputul acestui an.

Viitorii angajati ai GeBOC vor semna contracte de munca pe perioada nedeterminata si vor agrea un nivel al remuneratiei fixe la nivelul pietei.

Potrivit recruiterilor consultati de Wall-Street, un angajat pe o functie de suport, absolvent de facultate, dar fara experienta in munca, poate castiga aproximativ 300 de euro net, la care se adauga valoarea bonurilor de masa sau sporul acordat pentru o limba de circulatie restransa.

Pentru angajatii cu 1-2 ani experienta pe functiile de suport, remuneratiile pot ajunge la 400 de euro net.

In cazul HP, pachetul extrasalarial negociat cu angajatii cuprinde tichete de masa, asigurare de viata, servicii medicale, suport pentru continuarea educatiei si posibilitatea de opta in cadrul programului de Beneficii Flexbile intre servicii medicale pentru membrii familiei, servicii stomatologice sau abonament la sala de sport, potrivit Ancai Tapai.

"Nu exista o constrangere in ceea ce priveste absolvirea unei facultati cu profil informatic. Viitorii anagajati vor beneficia de training de specialitate si suport din partea specialistilor GeBOC. Ne bazam atat pe potentialul absolventilor, cat si pe experienta tinerilor profesionisti. Angajatii nostri au profile din cele mai diverse si sunt absolventi ai diferitelor universitati sau facultati atat din Bucuresti, cat si din tara", explica Tapai.

Pentru noii angajati trainingurile de induction (initiere) si trainingurile tehnice se vor realiza intern, fiecare angajat stabilind impreuna cu managerul direct planul anual de dezvoltare. Pe langa programele traditionale de formare, angajatii vor beneficia si de activitati de mentorat, coaching si proiecte cross-departamentale.

Pe portalul hp.com, angajatii HP pot accesa cursuri on-line si solutii de e-learning – de la cursuri de initiere in project management la programe axate pe dezvoltarea unor competente de business, abilitati tehnice sau de vanzare.

In acest moment, centrul de suport GeBOC numara aproape 2.000 de angajati
, in timp ce la nivel de companie HP are pe statele de plata aproximativ 2.900 de angajati, potrivit lui Enache.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri