Cu bonusuri de performanta platite la timp, in conditiile unei ascensiuni a pietei si ale unui deficit de talente pe piata fortei de munca, bancile stabile financiar continua sa angajeze specialisti pentru toate nivelurile de expertiza. Este momentul ideal pentru a incepe o cariera in domeniul fuziunilor si achizitiilor (M&A), potrivit site-ului efinancialcareers.com

Pe parcursul trimestrului intai al acestui an, recrutarile s-au mentinut la un nivel constant, urmand sa ramana la cel putin acelasi nivel pentru urmatoarele trei luni.

“Recrutarile de volum vor continua din luna ianuarie pana in luna iulie, pentru ca majoritatea bancilor au alocat bugetele pentru recrutare in prima parte a anului, urmand sa efectueze concedierile pe baza de neperformanta sau pensionarile in toamna si iarna”, afirma Gary Howard, consultant al Talent2.

Comparativ cu anul 2009, majoritatea departamentelor e Internet banking ale institutiilor financiare au decis ca anul in curs va fi anul in care “majoritatea institutiilor de talie mare au cerere, in timp ce acum sase luni numai companiile de consultanta financiara independente isi permiteau sa efectueze angajari”, completeaza Andrew Valentine, consultant al companiei de executive search Michel.

Compania JP Morgan planuieste sa creasca volumul de specialisti in M&A cu 20-30% in acest an. Morgan Stanley a angajat in ultimele 6 luni aproape 40 de consultanti in departamentele de i-banking, majoritatea specializati in M&A.

Angajarile continua si la companii de top specializate in consultanta in sectorul M&A, cum ar fi Nomura, Barclays Capital sau BoA – Merrill Lynch.

Daca in anul 2009 majoritatea institutiilor financiare s-au limitat la a alege intre seniori, bancherii juniori specializati in M&A au inceput sa fie vanati pe piata. Cele mai cautate locuri de munca se regasesc in interiorul institutiilor bancare si in companiile din domeniile infrastructura, utilitati si resurse naturale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Colliers: Entuziasmul livrarilor de birouri pentru 2020 va fi redus