Sectorul tehnologic, unul dintre propulsorii economiei americane pentru mai bine de jumatate de secol, recupereaza teren si accelereaza procesul de revenire din criza, mizand pe profituri generoase si pe cresterea numarului de angajati, potrivit cotidianului de business Wall Street Journal (WSJ).
Cele mai recente dovezi sunt reprezentate de profitul anuntat de gigantul Google, ajuns la 37% in primele trei luni ale anului, si de cifrele record raportate de Advanced Micro Devices, cu o cifra de afaceri in crestere cu 34% in primul trimestru al 2010, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Rezultate asemanatoare a inregistrat si compania Intel, care a raportat un profit in crestere cu 400%, datorat avansului vanzarilor cu 44%.

Intre timp, agentia de rating Standard & Poor's estimeaza o crestere de 79% a veniturilor companiilor de IT si tehnologie pentru al doilea trimestru al anului in curs.

Cresterea cifrelor de afaceri a atins o cota la care companiile pot pune pe hartie planuri de expansiune a organigramei. Potrivit WSJ, companiile furnizoare de servicii IT au crescut ritmul angajarilor, demarand chiar un proces de cautare activa a talentelor.

Pozitiile nou deschise au fost afisate inca din ultimul trimestru al anului trecut, cand piata a resimtit primele semne de stabilizare dupa declinul continuu din 2009. La acea vreme, Eric Schmidt, directorul executiv al Google, afirma ca organizatia Mountain View era pregatita sa aloce buget pentru investitii, inclusiv in departamentul de resurse umane. Saptamana trecuta, Google a anuntat noi contracte de munca pentru 786 de angajati in primele trei luni ale anului.

“Avem o politica agresiva de angajare in acest an. Primele angajari se vor realiza in departamentele de sales si inginerie", a spus Patrick Pichette, directorul financiar al Google.

Si gigantul Intel a dat cateva detalii despre planurile de expansiune a organigramei in urmatorii cinci ani. Compania va angaja numai in acest an intre 1.000 si 2.000 de persoane, crescand progresiv numarul de angajati pana in 2014.

Compania Cisco Systems are in plan recrutarea a 2.000-3.000 de angajati in urmatoarea perioada, pe fondul achizitiilor realizate la sfarsitul anului trecut, cand alti 2.100 de angajati au fost transferati pe statele Cisco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri