Voluntariatul, primul pas catre un nou job

In timp ce 4 din 10 americani desfasurau activitati de voluntariat la sfarsitul anului trecut, mai mult de o treime sustin ca networkingul reprezinta principalul motiv pentru care efectueaza activitati de voluntariat, potrivit unui studiu realizat de Fidelity Charitable Gift Fund si publicat de saptamanalul economic BusinessWeek.
Voluntariatul ofera astfel nenumarate posibilitati de relationare intre someri si cei care au reusit sa ramana angajati in recesiune. In plus, activitatile neplatite efectuate ca si practica in banci sau companii cresc sansele de angajare.

“Din moment ce oamenii sunt someri sau neangajati de o buna perioada de timp, nu e de mirare ca numarul voluntarilor creste in fiecare zi. Multi se tem ca isi pierd abilitatile de a efectua corect si rapid o sarcina de serviciu si de aceea incearca sub orice forma sa isi exerseze aceste abilitati”, afirma coordonatorul unui grup de voluntari, Jennifer Wescott.

Wescott incurajeaza voluntarii sa socializeze si sa isi creeze astfel o retea de cunostinte utila in momentul in care numarul ofertelor de joburi va creste .”Nu stii niciodata cu cine te vei imprieteni si ce rol va juca acea persoana in viata ta. Poate se va angaja intr-o companie unde ai putea sa iti dapui si tu CV-ul. Recomand abordarea oricarei ocazii de socializare”, afirma Wescott.

Astfel, o treime dintre respondentii la studiu afirma ca au incercat sa creasca numarul de interactiuni, incercand sa afle unde isi pot plasa CV-ul.

Unii voluntari trec in CV si perioada de munca voluntara, evitand sa mentioneze insa ca aceasta activitate nu a fost platita. “Cei mai multi dintre voluntari scriu ca au efectuat activitati de consiliere sau consultanta, in loc sa denumeasca acea activitate voluntariat. Nu este gresit, atat timp cat nu incerci sa faci din munca de voluntar un pseude-job”, afirma recruiterii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
8 motive pentru care angajații buni decid să plece din companie
Setari Cookie-uri