Desi profesionistii in IT sustin ca utilizarea retelelor sociale pot prejudicia atat securitatea sistemelor informatice, cat si rata productivitatii, angajatii incalca politica de restrictionare a accesului si petrec zilnic aproape o ora in mediul online, potrivit site-ului emarketer.com.
Astfel, doar trei cincimi dintre profesionistii in IT si securitatea informatiei afirma ca organizatiile angajatoare promoveaza o politica clara cu privire la modalitatea si timpul de accesare a retelelor sociale, in timp ce alte doua cincimi interzic folosirea Internetului la locul de munca, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de solutii de securitate nCircle.

Desi interzicerea accesului la retele sociale poate avea motive intemeiate, realizatorii studiului avertizeaza asupra beneficiilor pe care angajatii utilizatori ai retelelor sociale le pot aduce businessului.

“Chiar daca 40% dintre respondenti sunt angajati ai unor organizatii care interzic accesul la retele sociale, teama companiilor cu privire la securitatea sistemelor informatice este una nejustificata. Sunt utile alte cauze de ingrijorare asupra securitatii informationale”, avertizeaza Andrew Storms, directorul departamentului de securitate a informatiei pentru nCircle.

Activitatile sociale care pot sterge linia dintre viata personala si activitatile specifice mediului profesional sunt promovate chiar si acolo unde nu exista o afinitate pentru folosirea retelelor sociale. Astfel, unu din patru utilizatori ai retelei Facebook verifica zilnic contul in timpul programului de lucru, adaugand in lista de prieteni chiar colegii si sefii. Alti 35% sustin ca nu acceseaza decat ocazional retelele sociale in timpul programului, in timp ce doar 14% dintre respondenti au interdictia de a se loga pe profilele sociale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri