Cifra se apropie de rezultatele studiilor privind diferentele salariale dintre barbati si femei realizate in 2008, dar sunt sensibil mai mari decat in anii 2005 si 2006, cand diferenta era de 19%.

Pentru americancele care au lucrat in 2009 in regim full-time remuneratia lunara s-a ridicat la 2.652 de dolari, aproape 80% din castigul de 3.192 de dolari al barbatilor.

Inca din 1979, cand femeile castigau 63% din valoarea salariului barbatilor, Biroul de Statistica a constatat o continua imbunatatire a acestui raport. Cresterea inregistrata in randul veniturilor femeilor se datoreaza in principal universitatilor, care din 1979 au eliberat cu aproape o treime mai multe diplome, fata de 18% crestere a numarului de absolventi in cazul barbatilor.

In cazul angajatilor trecuti de 35 de ani, diferenta se adanceste, femeile castigand numai trei sferturi din salariul unui barbat care presteaza catre compania angajatoare acelasi tip de servicii.

In schimb, in ceea ce priveste salariatii cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, diferenta salariala nu trece pragul de 11%. Mai mult, angajatii cu varste intre 16 si 24 de ani lucreaza pentru o remuneratie aproape egala, femeile obtinand in medie cu numai 9% mai putin decat barbatii.

Ponderea numarului femeilor si a barbatilor in cadrul sectoarelor de activitate difera, astfel ca productia, transporturile si constructiile sunt dominate de barbati, in timp ce femeile impanzesc administratia si cladirile de birouri. Cu toate acestea, femeile sunt slab reprezentate in functiile de conducere. Anul trecut, numai 9% dintre femeile licentiate au fost promovate intr-unul din fotoliile boardului de conducere din inginerie si IT, fata de un procent de 45% in cazul barbatilor.