Scoala de afaceri Cotrugli Business School, una din cele mai importante institutii educationale pentru executivi din Europa Centrala si de Est, isi pregateste din 2009 intrarea pe piata locala. Peste 2-3 ani ar putea aduce in Romania un MBA si un EMBA.

“Potrivit planului nostru de dezvoltarea in Europa de Sud-Est, trebuia sa deschidem un birou al Cotrugli Business School la Bucuresti inca din 2009. Motivele sunt evidente: marimea si potentialul pietei, cat si potentialul managerilor romani, care sunt recunoscuti ca fiind printre cei mai buni din regiune si nu numai. Criza ne-a dat planurile peste cap si am decis sa ne amanam planurile de a intra in Romania pentru cativa ani. Am hotarat sa ne familiarizam mai bine cu piata romaneasca prin introducerea unor burse pentru manageri de aici, care sa vina si sa studieze in centrele pe care le avem in Belgrad si Zagreb”, spune Budimir Miliæ, country manager la filiala sarba a Cotrugli Business School.

Criza nu a afectat doar planurile de intrare ale Cotrugli in Romania, ci si strategia de business a scolii, in general. Astfel, din cauza reducerii bugetelor, companiile nu au mai platit pentru a-si trimit angajatii la un MBA.

“Din nefericire, anumite companii percep educatia ca pe un lux si nu realizeaza ca o educatia avansata le poate face sa devina mai competitive in aceste vremuri incerte”, adauga Miliæ

Reprezentantii Cotrugli si-au prezentat pentru prima oferta de programe de business anul trecut, in cadrul targului de profil Romanian International Master & MBA Exhibition (RIMME). Scoala de business a oferit atunci sase burse partiale, in valoare totala de 45.000 de euro, pentru a reveni la editia din acest an a targului, cu o oferta similara.

“Ne dorim ca reteaua de contact pe care vom reusi sa o facem in randul managerilor romani prin intermediul investitiilor in burse sa ne ajute pentru momentul in care vom decide sa intram cu un centru educational in Bucuresti”, subliniaza Miliæ

Cotrugli Business School a reusit sa recruteze anul trecut doi manageri locali, care vor absolvi in aceasta toamna programul de MBA al scolii de business.

Costului programului de MBA al scolii de business se ridica la 12.000 de euro, iar durata este de 12 luni. De asemenea, programul de Executiv MBA al Cotrugli costa 18.000 de euro si dureaza 24 de luni.

Costul programelor de MBA si EMBA pe care scoala intentioneaza sa le aduca in Romania va fi identic cu cele pe care Cotrugli Business School le ofera in centrele regionale din Zagreb (Croatia) si Belgrad (Serbia)

“Ne dorim ca prima serie de cursanti din Romania sa cuprinda 50 de manageri. Studentii din Romania vor studia integral in Bucuresti, dar au posibilitatea ca pentru anumite module sa mearga in Belgrad sau Zagred”, adauga Miliæ.

Profilul candidatilor din Romania pentru programele pe care le va oferi scoala croata pe piata locala va fi similar cu cel al candidatilor din alte tari. Astfel, varsta medie a studentilor din cadrul programelor de MBA este de 30 de ani, cu o experienta pe piata fortei de munca de minimum 5 ani, in vreme ce programul de EMBA targeteaza executivi cu varsta medie de 36 de ani si cu o experienta medie in munca de 10 ani.

In cadrul programelor Cotrugli Business School predau profesori de la cele mai mari universitati din lume, cum ar fi Harvard, Incae, Fuqua (Duke University) sau IESE Business School.

Aproximativ 500 de manageri din regiunea au absolvit pana in prezent cursurile Cotrugli Business School, care a fost infiintata in 2003. Incepand cu 2008, programele scolii de business sunt acreditate de catre AMBA, aceasta fiind una din cele mai puternice acreditari de business.

Cotrugli Business School este ultima scoala de business care-si anunta intentia de a patrunde pe piata locala,dupa olandezii de la Maastricht School of Management, care vor incepe cursurile in a doua parte a anului.

Programul de EMBA al Maastricht School of Management il va inlocui pe cel oferit pe piata locala de CEU Business School.

Pe piata locala exista peste 10 programe de business, cel mai scump find cel al Vienna University of Economics and Business (WU), al carui cost este de 35.000 de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri