Afacerile americane de dimensiuni mici continua sa mentina inhetat nivelul angajarilor , in ciuda eforturilor Washingtonului de a stimula crearea de noi locuri de munca, potrivit jurnalistilor de la cotidianul de business Wall Street Journal.

Aprilie reprezinta a 27-a luna in care micii intreprinzatori sunt nevoiti sa aplice reduceri de personal sau, in cel mai bun caz, sa stopeze angajarile, potrivit unui studio dat publicitatii de catre Federatia Nationala a Businessurilor Independente (National Federation of Independent Business).

Din luna iulie a anului 2008 numarul de angajati per companie a scazut constant in fiecare trimestru iar proprietarii afacerilor sustin ca valurile de concedieri nu s-au terminat inca.

Studiul derulat in luna aprilie a fost aplicat pe un esantion reprezentativ de 2197 companii americane de mici dimensiuni Studiul a urmat raportului Departamentului de Munca American conform caruia economia a adaugat 290.000 de locuri de munca in luna martie, desi rata somajului a sarit de la 9,7% la 9,9%.

Luna trecuta, business-urile cu mai putin de 50 de angajati si-au crescut numarul de angajari cu 1.000 de pozitii, in timp ce companiile cu pana in 450 de angajati au adaugat 17.000 de noi locuri de munca, potrivit Automatic Data Processing.

William Dunkelberg, economist sef la NFIB, afirma ca rata de crestere a posturilor nou create in companii este direct proportionala cu expansiunea vanzarilor produselor si serviciilor ofertie. In acest moment, cererea de produse nu este inca atat de pronuntata incat companiile sa poata suporta cresteri de personal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cum sa obtii rezultate bune in cariera la un job care NU iti place