Companiile americane ofera candidatilor pentru posturile vacante posibilitatea de a prezenta documente video si prezentari PowerPoint in loc de o pagina clasica a unui CV, scriu jurnalistii de la cotidianul de business Wall Street Journal (WSJ).
Un studiu realizat in anul 2008 arata ca doar un sfert dintre executivii celor mai puternice 100 de companii americane acceptau CV-uri in format video. In ciuda reticentei profesionistilor in resurse umane, documentele video prezentate inainte de angajare castiga din ce in ce mai mult teren, astfel ca, in ultimii doi ani, in SUA au fost lansate patru site-uri de recrutare cu CV-uri pe support video - BriteTab.com, OptimalResume.com, InterviewStudio.com si ResumeBook.tv.

Utilizatorii CV-urilor in format video sustin ca avantajul major este dat de multitudinea de informatii verbale si non-verbale pe care le pot afla despre candidati. “CV-urile video sunt recomandate in special angajatorilor pentru care atitudinea angajatilor este un criteriu de baza”, sustine Katherine Yoder, business manager al site-ului de recrutare BriteTab.com, lansat in luna ianuarie a acestui an.

Pentru aceste tipuri de CV-uri timpul alocat completarii este de doua ori mai mare decat in cazul unui CV clasic. Informatiile despre studii, experienta profesionala si competente se introduc manual, in casute special destinate. Apoi, cu ajutorul unei camere Web atasate computerului candidatului se proceseaza inregistrarea video.

Linkul catre inregistrarea video este trimis prin email, alaturi de informatiile CV-ului clasic catre potentialii angajatori.


Pe site-ul de recrutare InterviewStudio cautatorii de joburi construiesc profilul asemenea unui mini interviu de angajare. Odata inregistrati, aplica la un test de 45 de minute care incearca diagnosticarea abilitatilor, motivatiei si personalitatii candidatului.

Apoi, dintr-o lista de multiple intrebari, candidatul alege opt intrebari la care va trebi sa raspunda in inregistrarea video. Candidatii platesc 55 de dolari pentru 60 de zile pentru a permite existenta si accesibilitatea profilului catre recruiter.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Companiile incep sa foloseasca AI pentru a tria candidatii la un job