Dupa o usoara revenire a pietei fortei de munca americane, o parte semnificativa a disponibilizatilor din anii 2008 si 2009 ar avea sansa de a-si recapata fostul loc de munca, mai ales gratie legislatiei care prioritizeaza reangajarea personalului concediat din motive financiare, potrivit cotidianului de business Wall Street Journal (WSJ).
Recruiterii consultati de jurnaistii WSJ ofera cateva sfaturi disponibilizatilor care vor sa se reintoarca in companii:

1. “De multe ori recruiterii decid pe cine sa disponibilizeze in urma unui riguros proces de selectie”, sustine Jerald Jellison, psiholog si profesor al Universitatii Southern California, SUA. “Inainte de a reaplica pentru job candidatii trebuie sa stabileasca modul in care compania ii priveste si ce relatii s-au rupt dupa concediere. Este posibil ca unii candidati sa fi reactionat necorespunzator in momentul anuntului de concediere”, afirma Jellison. Daca exista o modalitate prin care ar produce valoare adaugata pentru departamentul in care lucra, fostul angajator se poate reintoarce fara mari probleme. Insa daca nu aduce nimic in plus organizatiei, ar trebui sa se gandeasca serios daca merita efortul.

2. Imbunatateste-ti cunostintele. Gandeste-te la ce anume are nevoie compania in momentul in care decizi sa aplici pentru slujba. Daca, de exemplu, aveau functia de marketing manager, gandeste-te la noi modalitati si unghiuri de abordare prin care compania ar putea deveni mai competitiva. De asemenea, te poti inscrie la un curs care sa te ajute sa iti imbunatatesti cunostintele.

3. Chiar daca organizatia in care ai lucrat scoate la concurs posturi vacante, nu pleca de la premise ca ai jobul asigurat. Aplica si comporta-te ca si cum ai candida pentru prima data. Pregateste-te temeinic pentru interviu, profita de cunostintele pe care le ai despre companie fara a epata si fii gata pentru un nou interviu.

4. Contacteaza colegii care inca lucreaza in companie. Daca ai mentinut relatiile cu fostii colegi, vei putea afla cu usurinta care este atmosfera in companie si ce anume se doreste de la noii angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cinci greseli care iti fac ziua neproductiva si cum sa le eviti