“Joburile in domeniu, care se centreaza pe dezvoltarea si testarea inovatiilor in domeniul medical, cum ar fi organele artificiale sau sistemele de imagistica, vor creste in proportie de 72%”, potrivit oficialilor departamentului de munca american (The Labour Department).

Adiacent ingineriei biomedicale, medicii vor avea parte de locuri de munca stabile si bine remunerate in viitor, potrivit anuarului editat de departamentul de munca "Occupational Outlook Handbook” care include statistica pietei fortei de munca pe urmatorii 10 ani.

Si avocatii si arhitectii se regasesc pe locurile trei, respectiv patru in top, insa competitia pentru aceste slujbe va fi stransa, pe fondul absolvirii unui numar insemnat de specialisti. Psihologia va fi un alt domeniu pe val, desi cele mai spectaculoase cresteri sunt asteptate pe segmentele de psihologie organizationala si resurse umane.

Estimarile departamentului de munca sunt insa orientative si nu iau in considerare schimbari economice majore asemenea celor petrecute in 2007 si 2008.
* tabel intocmit pe baza datelor furnizate de cotidianul Wall Street Journal