O piata a fortei de munca turbulenta a rapit posibilitatea de negociere a salariilor, ceea ce nu inseamna insa ca persoanele fara loc de munca, in cautare de slujbe, ar trebui sa accepte prima oferta de salariu, sustine un director executiv, citat de jurnalistii de la cotidianul de business Wall Street Journal.
1. Cerceteaza

Desi nivelul remuneratiei este confidential, iar dificultatea de a afla media salariala in piata pentru o anumita pozitie creste, informatiile pe surse de la prieteni sau cunoscuti devin valoroase. In plus, site-uri specializate ca Salary.com and Payscale.com ofera date despre marjele salariale in functie de pozitia dorita, locatie si nivelul de experienta. De asemenea, angajatorii pot posta valorile castigurilor angajatilor pe site-ul GlassDoor.com.

2. Nu specifica la interviu ce salariu iti doresti

Pe parcursul selectiei la angajare vei fi presionat sa dai detalii despre nivelul salarial avut la slujba anterioara sau despre ce suma iti doresti. Lande Long, expert in recrutare, sugereaza candidatilor sa pastreze aceste informatii pentru sfarsitul interviului de recrutare sau pentru a doua sesiune. Mentinand tacerea asupra nivelului de asteptari va crea impresia de siguranta pe sine, spune recruiterul. Daca intrebarile despre castigul anterior nu pot fi evitate, Long sugereaza sa acordati informatii despre pachetul total, care include si beneficiile extrasalariale.

3. Nu minti


"Nu incerca sa minti in privinta salariului dobandit la job-ul anterior, pentru ca un specialist in resurse umane are suficiente cai de a verifica acest lucru”, afirma Long. Chiar daca primesti oferta salariala, informatiile false transmise cu privire la job-ul anterior pot fi scoase la iveala intr-o verificare de rutina. In acest fel ti-ai putea prejudicial oferta salariala sau chiar pierde definitiv postul pe care urmeaza sa il ocupi.

4. Nu accepta prima oferta a angajatorului

Majoritatea angajatorilor se asteapta ca intervievatii sa inceapa negocierea, spune un recruiter. Daca exista posibilitatea, incearca sa stabilesti o intrevedere cu managerul angajator, si nu cu specialistul in resurse umane. Managerul ar putea fi mai flexibil in abordare, spun recruiterii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri