Astfel, fiecare bancher al Goldman vor primi, in medie, 544.000 dolari in acest an.

De asemenea, mai multi bancheri si traderi de top vor primi bonificatii cu aproape 8% mai mari, desi banca a avut o vina importanta pentru extinderea crizei financiare globale.

Platile, care vor fi confirmate in rezultatele financiare ale grupului, ar putea nemultumi mai multi contribuabili din Statele Unite si nu numai.

Aceste bonificatii vin dupa ce grupul financiar a acceptat sa plateasca o amenda in valoare de 544 milioane dolari pentru unul dintre cele mai mari cazuri de frauda din istoria Statelor Unite.

Citeste si:

Goldman ar putea folosi mai mult de 45% din venituri pentru salarii si bonificatii. Desi pietele au fost afectate de criza din Europa, veniturile Goldman ar putea ajunge la 20,63 miliarde dolari, ceea ce inseamna ca 10 miliarde dolari vor fi adresate salariilor.

Un angajat Goldman va primi aproximativ 272.000 dolari pentru doar sase luni de munca.

Anul trecut sub presiunea guvernului american, Goldman Sachs a redus proportia salariilor din venituri la 36%, o mutare pe care banca a prezentat-o ca o masura de austeritate.

Odata cu revenirea pietelor, Goldman a stabilit o proportie mai mare pentru salariile sale ca angajatii sai sa nu inregistreze scaderi drastice ale bonificatiilor.