Britanicii de peste 50 de ani au mari dificultati in a-si gasi un loc de munca, arata un studiu realizat Age UK, o institutie care sprijina integrarea sociala a persoanelor in varsta, scrie Personnel Today.

Varsta ridicata a candidatilor aflati in cautarea unui loc de munca reprezinta principalalul criteriu de discriminare in procesul de recrutare.

Aproximativ 4% din muncitorii in varsta de minimum 50 de ani (aproximativ 300.000 de persoane) au declarat ca nu au fost angajati cel putin o data in ultimii cinci ani din cauza varstei ridicate, arata un studiu realizat de Department of Communities and Local Government.

Rezultatele studiului vin in contextul in care numarul muncitorilor batrani aflati in cautarea unui loc de munca va creste in perioada urmatoarea pe fondul incapacitatii angajatilor de a se sustine din ajutorul de somaj.

Age UK estimeaza ca aproximativ 750.000 de muncitori de peste 50 de ani se vor intoarce pe piata fortei de munca din Marea Britanie in urmatorii patru ani, din cauza finantelor insuficiente.

Datele privind evolutia somajului din Regatul Unit publicate recent au evidentiat ca doi din cinci someri in varsta nu mai lucreaza de cel putin un an.

“Piata fortei de munca pentru muncitorii batrani nu este pregatita, avand in vedere perceptia care exista in sectorul de recrutarea asupra fenomenului de imbatranire. Pe masura ce tot mai multi muncitori in varsta vor fi nevoiti sa sa-si cauta un loc de munca, sute de mii dintre ei se vor lovi de acest zid invizibil al imbatranirii pe care-l ridica agentiile de recrutare”, spune Michelle Mitchell, directorul Age UK.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cinci lectii pe care trebuie sa le stii la inceput de cariera