Bill Ford Jr. isi va primi, pentru prima data in ultimii cinci ani salariul de presedinte executiv al producatorul de autovehicule Ford Motor Company, scrie The Washington Post.
Executivul companiei va primi patru milioane de dolari, reprezentand salariul si optiuni de actiuni de 11 – 12 milioane de dolari. Banii reprezinta castigurile din ultimii doi ani pe care nu le-a incasat Bill Ford Jr.

Decizia de a-i plati presedintelui companiei drepturile salariale din ultimii ani sugereaza ca producatorul de autovehicule este suficient de stabil financiar pentru a-si permite sa-si recompenseze executivii de top cu salarii foarte bune.

In al doilea trimestru, Ford a inregistrat un profit de 2,6 miliarde de dolari, consemnand al cincilea trimestru consecutiv de profit.

“Succesul continuu al Ford Motor Company este scopul vietii mele si sunt convins ca putem atinge o crestere profitabila sustenabila prin telul nostru de a construi produse nemaipomenite, un business puternic si o lume mai buna”, le-a spus Bill Ford Jr. angajatilor, potrivit unui e-mail obtinut de Associated Press.

In 2009, cand ocupa functiile de presedinte si director executiv, Bill Ford Jr. a incetat sa mai primeasca salariu sau bonusuri din cauza pierderilor record inregistrate de producatorul de masini. Un an mai tarziu, a cedat fotoliul de CEO si l-a numit in functie de Alan Mulally, fost CEO al Boeing.

Noul CEO este creditat ca persoana care a reusit sa schimbe destinele Ford si sa refaca profitabilitatea companiei americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri