Executivul companiei va primi patru milioane de dolari, reprezentand salariul si optiuni de actiuni de 11 – 12 milioane de dolari. Banii reprezinta castigurile din ultimii doi ani pe care nu le-a incasat Bill Ford Jr.

Decizia de a-i plati presedintelui companiei drepturile salariale din ultimii ani sugereaza ca producatorul de autovehicule este suficient de stabil financiar pentru a-si permite sa-si recompenseze executivii de top cu salarii foarte bune.

In al doilea trimestru, Ford a inregistrat un profit de 2,6 miliarde de dolari, consemnand al cincilea trimestru consecutiv de profit.

Citeste si:

“Succesul continuu al Ford Motor Company este scopul vietii mele si sunt convins ca putem atinge o crestere profitabila sustenabila prin telul nostru de a construi produse nemaipomenite, un business puternic si o lume mai buna”, le-a spus Bill Ford Jr. angajatilor, potrivit unui e-mail obtinut de Associated Press.

In 2009, cand ocupa functiile de presedinte si director executiv, Bill Ford Jr. a incetat sa mai primeasca salariu sau bonusuri din cauza pierderilor record inregistrate de producatorul de masini. Un an mai tarziu, a cedat fotoliul de CEO si l-a numit in functie de Alan Mulally, fost CEO al Boeing.

Noul CEO este creditat ca persoana care a reusit sa schimbe destinele Ford si sa refaca profitabilitatea companiei americane.