Autoritatile din Marea Britanie dau asigurari ca decizia de a reduce numarul imigrantilor indieni nu va deteriora relatiile economice cu India, scrie publicatia britanica The Telegraph.

“Sunt convins ca ne putem atinge obiectivele de a reduce intrarile de muncitori straini in Marea Britante, fara a afecta volumul schimburilor comerciale cu alte state sau investitiile straine. Vrem sa facem in asa fel incat piata fortei de munca sa fie o destinatie preferata de cei mai inteligenti si talentati muncitori, antreprenori si investitori”, spune Damian Green, ministrul pentru Imigratie din Marea Britanie.

Potrivit mai multor lideri britanici de afaceri localizati in New Delhi, guvernul Regatului Unit ia in considerare acordarea unor facilitati legislative care sa le permita companiilor de top din India sa lucreze fara constrangeri in Marea Britanie, precum si sa-si transfere cu usurinta angajatii in birourile din Insula.

Aproximativ 97.000 de migranti din afara Uniunii Europene (UE) au intrat in Marea Britanie anul trecut, inclusiv peste 40.000 de indieni cu viza.

Guvernul britanic isi doreste sa limiteze numarul imigrantilor indieni cu cel putin 5%, dar intampina probleme in momentul in care trebuie sa convinga ministrii din India si afaceristii englezi din statul asiatic de faptul ca aceasta decizie nu va afecta schimburile comerciale dintre cele doua tari.

Mai multi oficiali indieni, printre care se numara si Anand Sharma, ministrul Comertului, s-au declarat anterior impotriva propunerilor restrictive ale autoritatilor britanice si au atras atentia ca noile masuri ar putea fi contraproductive.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Papa: Crestinii au ''datoria morala'' de a ajuta imigrantii