Peste 40% din companii au implementat proiecte de schimbare manageriala in T2

Aproape jumatate din companiile de pe piata locala au implementat proiecte de schimbare manageriala in perioada aprilie – iunie 2010, arata un studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown in colaborare cu HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania.

Schimbarile de management au afectat toti angajatii companiilor in cazul a 18,6% din respondenti, in vreme ce 23,3% din cei chestionati au afirmat ca schimbarile de management le-au afectat 51 - 99% din angajati.

In 27,6% din cazuri, miscarile manageriale au vizat reorganizarea anumitor departamente, in vreme ce optimizarea proceselor a fost targetata in 19% din situatii.

Zonele de management al talentului si de managementul performantei au fost afectate in doar 5,3%, respectiv 7% din cazuri.

Actiunile intreprinse la nivel de management s-au vazut si in ceea ce priveste posibilitatea angajatilor de a lucra de acasa.

Astfel, doar 7,2% din respondenti au declarat ca salariatii lor au posibilitatea de a lucra integral de acasa, in vreme 9,3% au spus ca angajatii pot petrece 51-99% acasa pentru a lucra.

Cei mai multi din cei chestionati (63,6%) au spus ca le-au acordat angajatilor 1-30% din timpul de lucru normal pentru a munci acasa.

Studiul a fost realizat in iunie - august 2010 pe un esantion de peste 200 de manageri generali si directori de resurse umane din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri