Cererea de personal din Marea Britanie a crescut la maximul ultimelor sase luni, arata indexul de locuri de munca Reed Job Index, care analizeaza lunar evolutia salariala si a oportunitatilor de locuri de munca din Insula.
Reed Job Index a urcat pana la 104 puncte, februarie fiind ultima luna in care indicele a avut o valoare mai ridicata, respectiv 105 puncte.

Salariile pentru posturile nou create au crescut usor, pana la 96 de puncte, fata de valoarea de 95 de puncte inregistrata in ultimele patru luni.

“Cererea pentru noi locuri de munca a crescut la nivel national, in vreme ce salariile sunt mai mici decat la inceputul anului. [..] Desi exista destule motive de incertitudine, cum ar fi ca nivelul cererii de personal este mai scazut decat in februarie sau ca numarul joburilor din sectorul public continua sa se reduca, anuntul din septembrie reprezinta o veste buna pentru economia din Marea Britanie”, spune Martin Warnes, managing directo al reed.co.uk.

Indexul este realizat pe baza datelor oferite de reed.co.uk, cel mai mare agregator de joburi din Marea Britanie, care listeaza, in fiecare zi, 90.000 de locuri de munca din 37 sectoare economice.

Indexul a devenit operational in decembrie 2009, cand baza de calcul a fost stabilita la 100 de puncte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri