35 de companii de pe Wall Street, care activeaza in sectorul financiar-financiar, isi vor recompensa angajatii cu 144 de miliarde de dolari in 2010, in crestere cu 4% fata de valoarea de 139 de miliarde de dolari din 2009, arata un studiu realizat de The Wall Street Journal.

Veniturile firmelor de pe Wall Street vor avansa cu 3%, pana la 448 de miliarde de dolari, de la 443 de miliarde de dolari in 2009.

Per ansamblu, companiile isi vor plati angajatii cu 32,1% din totalul veniturilor, procent similar celui de anul trecut, dar in scadere cu 36% in 2007.

Profiturile firmelor, care s-au diminuat din cauza pierderilor financiare din ultimii doi ani, au inceput sa-si revina treptat. Totusi, profitul de 61,3 miliarde de dolari estimate pentru 2010 va fi cu 20% mai mic decat cel inregistrat de companiile de pe Wall Street in 2006.

“Pana cand orientarea acestor institutii nu se va schimba din directia generarii de venituri in cea a crearii de valoare pe termen lung pentru actionari, vom continua sa vedem pachete compensatorii scandaloase”, spune Charles Elson, director la Weinberg Center for Corporate Governance.

Companiile chestionate au spus ca e prea devreme sa faca vreun comentariu asupra pragului de compensatii din 2010. Multe firme au precizat ca daca nu-si compenseaza in mod adecvat angajatii, risca sa-i piarda pe cei mai talentati.

Desi cresterea veniturilor se reflecta de cele mai multe ori si in pachetul de compensatii, exista si exceptii.

In cazul Citigroup Inc, companie detinuta de 12% de guvernul americand, analistii au estimat ca veniturile vor creste cu 4% in acest an, in vreme ce nivelul platilor catre angajati se va reduce cu 8%, potrivit calculelor The Wall Street Journal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si