De asemenea, un sfert dintre respondenti au recunoscut ca nu fac nimic pentru a dezvolta o strategie de resurse umane care sa ajute businessul.

In schimb, 90% dintre angajatorii intervievati au precizat ca au la dispozitie necesarul de personal talentat pentru a-si pune in aplicare strategia de afaceri. Cu toate acestea, 57% dintre ei recunosc ca unul dintre riscurile principale cu care se confrunta la nivelul punerii in aplicare a strategiei de afaceri este tocmai lipsa personalui talentat.

In topul domeniilor in care angajatorii se simt amenintati de o eventuala lipsa a personalului cu competente specifice, se afla domeniul financiar si cel bancar, furnizorii de utilitati (energie, apa, gaze) si domeniul constructiilor.

Citeste si:

La nivel global, studiul arata ca aproape un sfert dintre angajatorii din 36 de tari afirma ca strategia privind forta de munca a propriei companii nu sustine strategia de afaceri, sau nici macar nu au la cunostinta daca acestea sunt in concordanta sau nu.

Mai mult, 53% dintre angajatori au recunosc ca nu au facut vreun demers pentru a modifica strategia de resurse umane, astfel incat sa aduca valoare adaugata la nivelul businessului.

La studiu au participat 751 de angajatori de pe piata locala.