Studentii britanici nu se inghesuie sa invete intr-o alta tara europeana, arata un studiu realizat de British Council, o organizatie din Marea Britanie pentru relatii culturale si educationale, cu sedii in peste 100 de tari, inclusiv in Romania.
Analiza a evidentiat ca mai putin de 0,5% din studentii britanici isi petrec o parte a studiilor intr-o alta tara din Europa, noteaza cotidianul britanic The Guardian.

Anul trecut, mai putin de 0,46% din studentii britanici au luat parte la programul Erasmus, care permite schimbul de studenti intre universitati europene, potrivit datelor centralizate de British Council.

Comparativ, Franta a trimis in strainatate 1,31% din numarul total de studenti, in usoara crestere fata de cati studenti germani au ales sa invete in alt stat european, respectiv 1,24% din total.

In vreme ce anumiti studenti decid pe cont propriu in ce tara vor studia, cei mai multi aplica pentru un loc in cadrul programului Erasmus, care opereaza in 31 de tari europene. In medie, 0,91% din absolventii unei tari participa la programul Erasmus.

Reprezentantii British Council avertizeaza ca viitorul economic al Marii Britanii este in pericol daca englezii nu studia mai mult in strainatate.

“Intr-o vreme in care educatia superioara a devenit fara granite, se pare ca studentii nostri devin din ce in ce mai nationalisti. Ne aflam in situatia in care avem universitati de renume international, care sunt populate de studenti cu orizonturi limitate”, spune Martin Davidson, directorul executiv al British Council.

In ceea ce priveste capacitatea Marii Britanii de a atrage studenti internationali, aceasta se afla pe locul al doilea la nivel mondial, dupa Statele Unite ale Americii (SUA).

Insa Davidson este de parere ca suprematia Regatului Unit si SUA in materie de recrutari de studenti internationali ar putea sa ia sfarsit in urmatorii ani.

Deja, China atrage anual 165.000 de studenti, aproape la jumatate comparativ cu Marea Britanie. De asemenea, Danemarca, Finlanda si Olanda ofera diplome in limba engleza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri