HEC Paris (Franta), London Business School (Marea Britanie) si Insead (Franta/Singapore) se afla pe primele trei locuri in topul celor mai bune scoli de afaceri din Europa, care furnizeaza programe de tipul Master of Business Administration (MBA) si Executive MBA (EMBA), arata un clasament intocmit de publicatia Financial Times (FT).
Pe urmatoarele doua pozitii se claseaza IMD (Elvetia) si IE Business School (Spania). Scolile pozitionate pe primele cinci locuri in acest an ocupa aceleasi pozitii si in ierarhia ultimilor trei ani.

Topul primelor zece scoli de business din Europa este completat de Rotterdam School of Management – Erasmus University (Olanda), ESCP Europe (Franta/ Marea Britanie/ Germania/ Spania/Italia), Esade Business School (Spania), Iese Business School (Spania) si EM Lyon Business School (Franta).

Cel mai bine platiti absolventi de MBA ai scolilor din clasamentul FT sunt cei ai London Business School, cu venituri anuale de 142.340 de dolari (aproape 9.000 de euro lunar), urmati de cei ai IMD – 140.320 de dolari (8.820 de euro lunar) si de cei ai Insead - 139.941 de dolari anual (8.800 de euro lunar)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri