HEC Paris (Franta), London Business School (Marea Britanie) si Insead (Franta/Singapore) se afla pe primele trei locuri in topul celor mai bune scoli de afaceri din Europa, care furnizeaza programe de tipul Master of Business Administration (MBA) si Executive MBA (EMBA), arata un clasament intocmit de publicatia Financial Times (FT).

Pe urmatoarele doua pozitii se claseaza IMD (Elvetia) si IE Business School (Spania). Scolile pozitionate pe primele cinci locuri in acest an ocupa aceleasi pozitii si in ierarhia ultimilor trei ani.

Topul primelor zece scoli de business din Europa este completat de Rotterdam School of Management – Erasmus University (Olanda), ESCP Europe (Franta/ Marea Britanie/ Germania/ Spania/Italia), Esade Business School (Spania), Iese Business School (Spania) si EM Lyon Business School (Franta).

Cel mai bine platiti absolventi de MBA ai scolilor din clasamentul FT sunt cei ai London Business School, cu venituri anuale de 142.340 de dolari (aproape 9.000 de euro lunar), urmati de cei ai IMD – 140.320 de dolari (8.820 de euro lunar) si de cei ai Insead - 139.941 de dolari anual (8.800 de euro lunar)


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Formarea si dezvoltarea liderilor de succes de maine