In cadrul unei intalniri anuale pe care Apple o va organiza in ultima parte a lunii februarie, investitorii companiei ar putea vota adoptarea unei rezolutii in ceea ce priveste transparentizarea programului de succesiune.

Steve Jobs a intrat recent in concediu medical, la doi ani distanta dupa ce a suferit un transplant de ficat. Anuntul retragerii sale pentru o perioada de la conducerea Apple nu a fost insotit de precizari privind starea sa de sanatate sau despre momentul in care va reveni la coducerea companiei. De asemenea, directorii Apple nu au explicat pana in prezent nici absenta anterioara a lui Jobs din companie, care a durat aproape sase luni.

Conducerile multor companii au dificultati in a le comunica actionarilor imbolnavirile subite ale directorilor executivi, pentru ca foarte multi lideri sunt adeptii discretiei.

Companiile listate sunt obligate sa publice orice informatie care ar putea influenta deciziile investitorilor
de a cumpara sau de a vinde actiuni. Cu toate acestea, directorii organizatiilor in cauza decid ceea ce publica.

Adesea, firmele nu aleg sa dezvaluie problemele de sanatate ale directorilor executiv, pana in momentul in care conditia celui bolnav nu atinge un punct critic, arata un studiu realizat de Alexa Perryman, profesor asistent de management la scoala de business Texas Christian University.
In timpul absentei lui Jobs, activitatea companiei va fi condusa de Tim Cook, directorul de operatiuni al Apple.

Insa seful producatorului IT va ramane CEO si va fi implicat in toate deciziile majore privind viitorul companiei.

Citeste si:

Situatia medicala a managerului celei mai valoroase companii din IT-ul mondial a intrat in atentia publicului in 2003 cand acesta a fost diagnosticat cu cancer pancreatic.

Ulterior acesta a fost operat si a incercat medicina alternativa, iar in scurt timp s-a reintors la munca. Steve Jobs a fondat Apple in 1976 alaturi de Steve Wozniak.