„In prezent, solicitarile clientilor nostri, angajatori din vestul si centrul tarii, confirma datele macroeconomice referitoare la evolutia industriei si a exporturilor, asa cum au fost prezentate de catre INS (Institutul National de Statistica – n.red). Astfel, cele mai multe cereri in centrul tarii sunt pentru angajati in industriile componentelor auto, a componentelor electronice, a prelucrarii lemnului, textila alimentara, IT si in retail. In vest, cele mai multe cereri vin in special dinspre sectorul de productie de componente si subansamble auto”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Potrivit datelor furnizate de INS, in luna noiembrie, productia industriala a crescut cu 1,8% fata de octombrie si cu 7,9% fata de noiembrie 2009, iar exporturile au crescut cu 30,9% fata de noiembrie 2009. De asemenea, in total exporturi, masinile si echipamentele electrice au avut o pondere de 26,5%, textilele 8,5%, mijloacele si materialele de transport 15,5%.

Venitul mediu brut al unui muncitor calificat care lucreaza cin baza unui contract de munca temporara este de 1.300 de lei pe luna, in crestere cu 5% fata de anul trecut, potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare pe un esantion de 4.200 de angajati temporari, prezentat oficial in decembrie 2010.

Comparativ, un angajat cu un contract nedeterminat are un salariu mediu brut de 1.900 de lei, cu 46,1% mai mare decat un municitor calificat angajat temporar, arata datele INS.