Bancherii ar putea parasi Marea Britanie din cauza diminuarii bonusurilor

Noile reglemantari asupra salariilor, la care se adauga avertismentele guvernului britanic la adresa bancilor, vizavi de impunerea unor restrictii asupra bonusurilor acordate angajatilor, ar putea sa-i determine pe bancheri sa plece din Marea Britanie, scrie Financial Times.

“Au fost destule nemultumiri din partea bancilor in ultima vreme. Dar, pana acum, nu am observat o cerere ridicata din partea bnacherilor pentru joburi in afara tarii”, spune Nick Woolf, de la firma de executive search Sainty Hird.

Se pare insa va bancile au reusit sa evite deocamdata presiunile facute de politicieni pentru reducerea salariilor bancherilor si publicarea remuneratiilor celor mai bin platiti angajati ai institutiilor financiare. Totusi, actiunile politicului din Insula pare sa sugereze ca Marea Britanie isi pierde statutul de tara dorita de bancheri.

Una dintre cele mai mari amenintari pentru bonusurile bancherilor este reprezentata de Comisia Bancara, organism numit de catre guvern pentru a examina rezultatele diviziilor de retail si de investment banking ale institutiilor financiare.

Orice incercare a Comisiei de a oblige bancile sa-si separe cele doua activitati ar genera costuri foarte mari si destule nemulturi in randul unor institutii ca Barclays, HSBC si Royal Bank of Scotland (RBS).

Totusi, incearca anumitor banci de a-si reloca activitatea din Marea Britanie in alte zone mai prietenoase din punct de vedere al regimului de taxare si al reglementarilor de functionare, cum ar fi Asia, ar fi mult prea complexe pentru HSBC sau Barclays.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri