Estimarile pentru 2011 arata ca angajatii din Qatar, Arabia Saudita si Oman vor primi cele mai importante mariri salariale in acest an, de 7,2%, 7% si din nou 7%.

Salariatii din Qatar si Arabia Saudita au avut parte de cele mai importante cresteri ale veniturilor dintre toti angajati statelor din Golf in 2010, de 6,8%, respectiv 6,7%.

Lucratorii din Oman s-a plasat pe locul al treilea, cu 6,4%, urmati de cei din Kuweit – 5.7% si Bahrain – 4,9%.

In functie de segmentul de activitate, specialistii in resurse umane au beneficiat anul trecut de cel mai ridicat procent de crestere salariala, respectiv 7,1%, in vreme ce veniturile avocatilor au avansat cel mai putin, doar cu 4,3.

Citeste si:

Analiza realizata de site-ul de recrutare sugereaza ca piata fortei de munca din zona Golfului va continua sa se dezvolte moderat, pe fondul redresarii economiei mondiale, cresterii preturile la petrol si investitiile continue pe care le vor opera autoritatile in infrastructura.

Aproape doua treimi (61%) dintre companiile intervievate se asteapta la o crestere a personalului in 2011, in vreme ce doar 9% dintre angajatori isi vor reduce echipele.

Studiul a fost realizat prin intervievarea a 32.000 de angajati 1.400 de companii aflate in cele sase state