Mai putin de jumatate dintre directorii de resurse umane sunt satisfacuti de munca pe care o depun in interiorul organizatiilor din care fac parte, in vreme ce doar 9% sunt de parere ca au oportunitati de cariera in alte domenii decat acela in care activeaza, arata un studiu realizat de compania germana de executive search Kienbaum Consultants International, in randul a peste 230 de companii, din sase tari europene, printre care si Romania.

Nemultumirea din randul directorilor de resurse umane se manifesta automat si in performantelor companiilor. 42% dintre respondenti au precizat ca reticenta personalului din departamentele de HR de a-si modifica atitudinea are ca efect direct ratarea obiectivelor de crestere a eficientei costurilor de catre companii, in vreme ce 33% dintre cei chestionati au spus ca lipsa unor oameni competenti in HR duce la neindeplinirea tintelor stabilite.

2011 este pentru departamentele de HR din Romania anul de trecere de la functiunea de furnizor de servicii gen restructurare, design si redesign de organigrama la functiunea de people management, prin activitati de genul evaluarii angajatilor ramasi in organizatie, motivarii si dezvoltarii lor”, spune Loreda Dragomir (foto), country manager pentru Romania si Bulgaria in cadrul Kienbaum

Ea adauga ca motivarea si dezvoltarea salariatilor se va face prin programe de fidelizare, motivare, prin angajarea oamenilor in procese, proiecte, actiuni, precum si prin sesiuni de training/ coaching, programe de dezvoltare organizationala sau programe de crestere a productivitatii si eficientei.

Studiul a fost realizat la inceputul anului, pe un esantion de 232 de companii, din Germania, Austria, Elvetia, Romania, Ungaria si Polonia.

Cine sunt premiantii in resurse umane din Romania


HR Club, o asociatie care reuneste peste 400 de profesionisti in resurse umane activi pe piata locala, a premiat saptamana trecuta cele mai valoroase proiecte de HR, cei mai buni manageri si a nominalizat un HR manager la competitia European HR Award 2011, ce va avea loc in Turcia, in al treilea trimestru al acestui an.

Cele mai valoroase proiecte de resurse umane:


• recrutare si selectie - compania Romtelecom. Proiect - Internship;
• formarea si dezvoltarea oamenilor - compania Coca-Cola HBC. Proiect - Apprenticeship in management program;
• managementul performantei - compania Nokia. Proiect - Phoenix;
• dezvoltare organizationala - compania Coca-Cola HBC. Proiect - Employer Branding;
• compensatii si neneficii - compania UniCredit Tiriac Bank. Proiect - Global Job Model;
• strategie de resurse umane - compania New Com Telecomunicatii. Proiect - Injoy;
• legislatie si relatii industriale - compania Provident Financial.

Cei mai buni manageri:

• managerul general al anului - Dominic Bruynseels, CEO, BCR;
• managerul de linie al anului (middle manager) - Elena Fulina, Head of Retail Banking Sales, UniCredit Tiriac Bank;
• antreprenorul anului - Mihai Ganj, International House.

Nominalizatul Romaniei la European HR Award 2011:

• Monica Vijeu, director de resurse umane, Japan Tobacco International.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri