“Nu avem rabdarea necesara pentru un nou raport negativ. Peste tot unde te uiti pe piata fortei de munca, lucrurile par sa aiba o evolutie pozitiva. Dar trebuie sa vedem si o imbunatatire in ceea ce priveste datele referitoare la evolutia joburilor”, spune Paul Zemsky, head of asset allocation in cadrul ING Investment Management.

Raportul din ianuarie a consemnat un plus de doar 36.000 de noi locuri de munca fata de luna anterioara, iar anumiti economisti au pus aceste cifre pe seama furtunilor de zapada care au blocat o buna parte din activitatea din Statele Unite.

Companiile de pe Wall Street se asteapta ca numarul locurilor de munca nou create sa se fi ridicat la circa 180.000 in februarie, pe fondul unei cresteri a ratei somajului la 9,1%.

Intre timp, investitorii vor fi atenti si la criza politica din Libia, iar o extindere a conflictului va duce la noi crestere ale pretului petrolului.
Pretul titeiului a crescut cu 9% saptamana trecuta, dupa ce revolta politica din Libia a afectat exporturile de petrol ale tarii.