Investitorii isi vor indrepta atentia in aceste zile catre piata americana a fortei de munca, avand in vedere ca autoritatile vor prezenta, la sfarsitul saptamanii, date despre evolutia somajului, scrie CNN Money.
“Nu avem rabdarea necesara pentru un nou raport negativ. Peste tot unde te uiti pe piata fortei de munca, lucrurile par sa aiba o evolutie pozitiva. Dar trebuie sa vedem si o imbunatatire in ceea ce priveste datele referitoare la evolutia joburilor”, spune Paul Zemsky, head of asset allocation in cadrul ING Investment Management.

Raportul din ianuarie a consemnat un plus de doar 36.000 de noi locuri de munca fata de luna anterioara, iar anumiti economisti au pus aceste cifre pe seama furtunilor de zapada care au blocat o buna parte din activitatea din Statele Unite.

Companiile de pe Wall Street se asteapta ca numarul locurilor de munca nou create sa se fi ridicat la circa 180.000 in februarie, pe fondul unei cresteri a ratei somajului la 9,1%.

Intre timp, investitorii vor fi atenti si la criza politica din Libia, iar o extindere a conflictului va duce la noi crestere ale pretului petrolului.
Pretul titeiului a crescut cu 9% saptamana trecuta, dupa ce revolta politica din Libia a afectat exporturile de petrol ale tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri