Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si Complexurile Energetice Turceni, Rovinari si Craiova vor renunta in acest an la 1.800 - 2.000 de angajati, inclusiv prin disponibilizari, ca parte a programelor de restructurare, au declarat surse din Ministerul Economiei, citate de Mediafax.
"Nu vor fi neaparat disponibilizari la complexuri si SNLO. Unii angajati vor intra in concedii de asteptare", au afirmat sursele.

Toti salariatii SNLO au fost trimisi in 2010 de mai multe ori in somaj tehnic din cauza cererii reduse de carbune. SNLO avea anul trecut
aproximativ 9.000 de angajati.

In 2010 Ministerul Economiei a anuntat ca 2.650 de salariati ai Companiei Nationale a Huilei (CNH), SNLO, Termoelectrica si ai Complexurilor Energetice Turceni si Rovinari vor fi disponibilizati, pentru eficientizarea activitatii acestor companii.

Potrivit celor mai recente informatii disponibile, Complexul Energetic Turceni are 4.500 de salariati, Complexul Energetic Rovinari - 3.400 de angajati, iar la Complexul Energetic Craiova lucreaza 2.400 de persoane.

Potrivit surselor citate, eventuale noi disponiblizari din CNH, care are 8.800 de salariati, vor trebui sa fie facute cu avizul Comisiei Europene.
"Ministerul Economiei lucreaza deja la un program pentru CNH" au mai spus sursele.

CNH, cel mai mare datornic la bugetul de stat, cu restante de 4,13 miliarde lei, este inclusa, alaturi de alte societati de stat, pe lista unor companii monitorizate de Fondul Monetar International.

Complexurile Energetice din Oltenia, Termoelectrica, SNLO si CNH sunt controlate de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri