Plafonul privind cifra de afaceri al unei firme care se incadreaza in categoria intreprindere mica si mijlocie ar putea creste de la opt milioane euro la 50 milioane euro, iar valoarea activelor detinute de la 8 milioane euro la 43 milioane euro.


Agentia pentru IMM-uri a initiat un proiect de ordonanta pentru modificarea si completarea legii privind stimularea infiintarii si dezvoltarii firmelor mici si mijlocii.

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ (prezentat pe site-ul Agentiei), introducerea pragurilor referitoare la cifra de afaceri si la activele totale sunt definitorii in dimensionarea schemelor de ajutor de stat, care vor fi proiectate in anul 2006, pe diverse paliere de interventie si categorii de IMM. In plus, aceste prevederi vor permite IMM-urilor romanesti sa aiba acces la fondurile structurale.

In 2004 s-au inregistrat 402.000 de IMM-uri in tara noastra. 89% erau micro-intreprinderi, 9% intreprinderi mici si 2% intreprinderi mijlocii.

In proiectul de modificare se mai prevede clasificarea firmelor mici si mijlocii in functie de numarul de salariati si cifra de afaceri anuala neta sau activele totale pe care le detin.

Astfel, in categoria microintreprinderi vor fi incadrate firmele care au pana la noua angajati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la doua milioane euro.

Firmele care au intre 10 si 49 de angajati si o cifra de afaceri anuala neta sau active nete de pana la 10 milioane euro vor fi incluse in categoria intreprinderi mijlocii, in timp ce intreprinderile marivor avea intre 50 si 249 salariati si o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro sau active care nu depasesc 43 de milioane de euro.

Legislatia actuala clasifica IMM-urile doar in functie de numarul de angajati. Proiectul va fi supus spre aprobare Guvernului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri