Compania petroliera Rompetrol, controlata de kazahii de la KazMunaiGaz, a anuntat ca a finalizat operatiunile de evacuare a personalului din Libia.
Evacuarea celor 62 de angajati ai Rompetrol a fost ingreunata de extinderea incidentelor si inchiderea temporara a spatiului aerian, dar si de distanta mare dintre taberele aferente campurilor petrolifere si punctele de extractie, se precizeaza intr-un comunicat emis de companie.

Ultimii angajati au sosit in tara in dimineata zilei de 2 martie.

"Taberele de lucru sunt in vecinatatea unor orase precum Awbari (aflat la aproximativ 150 kilometri fata de zona de conflict Sabha), Zillah sau Awjilah (la 500 kilometri fata de Benghazi).

Libia este cel de-al 12-lea mare exportator de petrol din lume, dar dupa ciocnirile violente intre opozantii si sustinatorii liderului Muammar Gaddafi, productia a scazut la jumatate.

Astfel, Libia si-a injumatatit productia de 1,6 milioane de barili de petrol pe zi, ceea ce a generat scumpirea barilului la 120 de dolari, un nivel record in ultimii doi ani. Pretul petrolului se afla in continua crestere.

Trei mari producatori de petrol si gaze chinezi cu activitati in Libia si-au evacuat complet personalul din statul nord african.

Divizia de foraj si servicii la sonda a grupului Rompetrol desfasoara activitati in Libia din 1976, fiind prezent in cinci locatii, inclusiv Tripoli, unde se afla si sediul general.

Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan. La sfarsitul anului 2010, Rompetrol detinea in Romania o retea de benzinarii formata din aproximativ 450 de statii (130 sub nume propriu, 160 Partener Rompetrol si 160 Rompetrol Expres). Principalele companii care distribuie carburanti in Romania sunt OMV Petrom, Rompetrol, LukOil, MOL si OMV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri