Producatorul de acumulatori auto Rombat Bistrita mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 321 milioane lei (76,3 milioane euro), cu 14,6% mai mare comparativ cu valoarea de anul trecut, scrie Mediafax.

Rombat a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de peste 280 milioane de lei (67 milioane euro), in crestere cu 30% fata de anul anterior si cu 7,6% peste nivelul bugetat, de 264 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al companiei.

In 2010 vanzarile de baterii au ajuns la 2,1 milioane de unitati, iar pentru acest an compania a stabilit o tinta de 2,26 milioane de acumulatori comercializati, cu 7,6% mai mult.

Compania, care are o cota de piata de 65% in Romania, potrivit datelor proprii, exporta 54% din productie, in principal pe piata franceza.

Rombat are noua centre logistice in Bucuresti, Braila, Brasov, Craiova, Deva, Iasi, Oradea si Ramnicu-Valcea.

De asemenea, Rombat a initiat lucrarile de dezvoltare la unitatea de reciclare a plumbului din acumulatori pe care o detine la Rebat Copsa Mica. Rombat a investit anul trecut 7,9 milioane euro la Rebat Copsa Mica pentru cresterea capacitatii de prelucrare a bateriilor uzate si extragerii plumbului si altor materii prime.

Compania din Bistrita are o capacitate de productie anuala de 2,3 milioane de baterii si 675 de angajati.

Actionarul majoritar al companiei este firma Rombat Invest Bistrita, cu o detinere de 58,16% din titluri. Rombat Invest Bistrita este controlata de 50 de persoane fizice, cele mai mari detineri avand Dorel Goia (29,54%) si Ioan Repede, acesta fiind si presedintele Consiliului de Administratie al Rombat (8,03%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Majoritatea reparatiilor pe RCA, facute cu piese second-hand