IKEA retrage de pe piata filtrele pentru cafea si ceai FÍRST

IKEA recomanda clientilor retailerului la nivel international, inclusiv celor ai magazinului din Bucuresti care au achizitionat filtre pentru cafea si ceai Forsta sa returneze produsele, cu rambursarea banilor, dupa ce cumparatorii au reclamat defecte de functionare.

Grupul suedez a primit 20 de sesizari de la clienti privind spargerea vasului din sticla al filtrului in timpul utilizarii si a retras de la vanzare produsele in decembrie 2010.

"Designerii IKEA au initiat la aceeasi data o ancheta asupra cauzei acestei defectari la utilizare, la care a fost invitat sa participe un laborator independent de cercetare in industria sticlei, din Suedia. Testele efectuate au aratat ca presiunea exercitata de suportul de inox poate cauza zgarierea suprafetei exterioare a vasului din sticla. Desi sticla folosita la fabricarea filtrului Forsta este rezistenta, zgarieturile de pe suprafata ei ii pot reduce rezistenta si pot cauza spargerea vasului, iar persoana care foloseste filtrul in acel moment ar putea sa se friga sau sa se taie", se arata intr-un comunicat al IKEA.

IKEA a vandut peste 800.000 de filtre de acest tip in toata lumea, iar produsele care au fost rechemate au fost fabricate in China.

Clientii pot cere de joi banii platiti pe filtru.

IKEA a retras de la vanzare, in trecut, mai multe produse cu defecte sau care puteau afecta siguranta utilizatorilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »Setari Cookie-uri