Presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Turceni, Constantin Balasoiu, a demisionat, urmand sa faca acelasi lucru si in cazul Complexului Energetic Rovinari, scrie Mediafax.

Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a precizat ca demisia lui Balasoiu a fost inregistrata vineri seara.

"Deocamdata nu avem un presedinte la Consiliul de Administratie, motiv pentru care luni voi si informa oficial Ministerul Economiei despre situatia creata si vedem ce decizie se va lua la nivel de minister", a spus Graure.

Surse oficiale afirma ca Balasoiu se va retrage si din fruntea Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Rovinari, el fiind imputernicit sa ocupe cele doua posturi in cursul anului trecut, cand fostul ministru al Economiei Adriean Videanu promitea realizarea pana la sfarsitul lui 2010 a noii companii Electra.

Constantin Balasoiu este director general si presedinte al Consiliului de Administratie de la Complexul Energetic Craiova, el fiind imputernicit sa coordoneze procesul de infiintare a companiei Electra.

Termenul limita de infiintare a companiei a fost depasit de mai multe ori, Balasoiu fiind cosemnatar in luna ianuarie a unui protocol intre ministrul Economiei, Ion Ariton, si liderul sindical Marin Condescu, document in care se prevedea, printre altele, stabilirea in termen de sapte zile a datei la care Electra va fi infiintata.

Dupa expirarea celor sapte zile nimeni nu a mai comunicat niciun termen, desi Condescu a avut mai multe intalniri cu ministrul Ariton.

Protocolul dintre cei doi a fost semnat la inceputul anului dupa ce sindicatele din minerit si energie au amenintat cu o greva generala pe care o anuntau in contextul in care mentionau ca neinfiintarea Electra va duce la pierderea catorva mii de locuri de munca in acest an.

Compania Electra ar urma sa inglobeze in structura sa complexurile energetice din Oltenia, precum si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, alaturi de Nuclearelectrica si o parte din Hidroelectrica.

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si Complexurile Energetice Turceni, Rovinari si Craiova vor renunta in acest an la 1.800 - 2.000 de angajati, inclusiv prin disponibilizari, ca parte a programelor de restructurare, au declarat surse din Ministerul Economiei.

Potrivit celor mai recente informatii disponibile, Complexul Energetic Turceni are 4.500 de salariati, iar Complexul Energetic Rovinari - 3.400 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania