Producatorul de lactate Tnuva a decis sa inchida ferma de vaci de la Adunatii Copaceni deoarece nu este o operatiune profitabila, potrivit portalului Ynetnews, citat de Mediafax.
Cele 1.200 de vaci asigura 25% din productia de lapte a fabricii de lactate de la Popesti Leordeni a Tnuva.

Arik Schor, directorul general al companiei, a declarat ca fabrica de lactate primeste destul lapte de la ferme de vaci din afara grupului. "Furnizorii nostri din Romania includ ferme de vaci detinute de compania israeliana Adama Holding, deci problema inchiderii operatiunii a fost examinată riguros", a afirmat acesta.

Tnuva Romania a cumparat in anul 2006 ferma situata in Adunatii Copaceni, la 23 km de Bucuresti, in care a investit pana in prezent aproximativ 8 mil. euro. Ferma este situata pe un teren de 28 ha si are o capacitate de productie de 18.000-19.000 de litri pe zi.

In aceasta ferma lucreaza 35 de angajati, 97% dintre acestia reprezentand acelasi personal care lucra aici in urma cu 3 ani.

Potrivit lui Schor, autoritatile romane vor construi un aeroport pe terenul unde se afla acum ferma de vaci.

Anul trecut, Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului de firme detinut de Nelu Iordache, declara pentru wall-street.ro, ca omul de afaceri intentioneaza sa construiasca in Adunatii Copaceni un aeroport, o investitie de 200 mil. euro.

In Romania, Tnuva este o companie locala, romaneasca, majoritatea celor aproximativ 500 de angajati fiind romani, iar materia prima principala este locala. Fabrica din Popesti Leordeni are in prezent 8 linii de ambalare si o capacitate de productie de 200 tone litri pe zi.

Tnuva Romania a fost fondata in anul 2004 de catre Tnuva Israel in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Intrarea pe piata romaneasca s-a facut in urma unei investitii de 55 mil. euro. In 2009 Tnuva Romania si-a majorat cifra de afaceri in lei cu 1% pana la 89,9 mil. lei (aprox. 21 mil. euro), diminuandu-si totodata pierderile cu 25% pana la 78 mil. lei (18,5 mil. euro), ca urmare a masurilor de eficientizare adoptate, printre care outsourcing in cazul distributiei si comercializarii produselor, respectiv minimizarea promotiilor, potrivit ultimelor date financiare ale companiei

Operatiunile grupului israelian in Romania au fost afectate de criza financiara, iar cota companiei pe piata romaneasca a lactatelor este de 7%, in timp ce liderul Danone controleaza 35%, potrivit Ynetnews.

Cititi si Cum a schimbat macazul Tnuva Romania: Nu ne mai uitam la cota de piata, ci la profit

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri