Noua termocentrala va avea o capacitate de 420 MW si va functiona pe gaze naturale, cu o investitie ce s-ar putea ridica la 500 milioane euro, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al combinatului Alro Slatina.

Producatorul de aluminiu Alro SA din Slatina vrea sa inceapa anul viitor constructia unei termocentrale pe gaze la Tulcea cu o capacitate de 420 MW. Investitia in acest proiect va fi intre unu-doua milioane de dolari pe MWh, iar lucrarile ar putea dura intre patru si cinci ani, a declarat Dobra.

"Suntem in stadiu de avizare si lucram la caietul de sarcini. Este un proiect destul de avansat, dar nu cred ca vom incepe lucrarile anul acesta. Investitia va fi intre unu-doua milioane dolari pe MWh, iar electricitatea generata de termocentrala va fi folosita pentru consumul propriu al Alro ", a precizat Gheorghe Dobra.

Proiectul vine in continuarea programului intensiv de investitii al companiei, care in 2010 a totalizat 8,8 milioane dolari (aproximativ 26 milioane lei). Principalele directii au fost imbunatatirea eficientei combinatului, reducerea costurilor si al consumului de apa industriala si gaze naturale.

In 2010, compania a raportat un profit net preliminar de 160,44 milioane lei (aproximativ 50,48 mil. dolari), in comparatie cu 78 milioane lei, inregistrat in 2009, in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate. Cifra de afaceri a fost de 1,81 miliarde de lei (570 milioane dolari), in comparatie cu 1,41 miliarde lei, in 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un miliardar vrea sa investeasca milioane de lire in Aston Martin