Compania nou-infiintata Regina Maria, rezultata in urma rebranduirii lantului de clinici medicale private Centrul Medical Unirea, care a preluat anul trecut si clinicile Euroclinic, va deschide pana la sfarsitul acestui an un spital de obstretica-ginecologie in zona Baneasa in Bucuresti, ca parte a unui buget de investitii cifrat la peste 12 milioane de euro anul acesta.
Spitalul este in constructie si va fi gata in septembrie. Va fi cel mai mare spital de obstretica-ginecologie din tara”, a spus Wargha Enayati (foto), directorul general al Regina Maria.

In aceeasi zona mai functioneaza o policlinica, precum si maternitatea Regina Maria, care urmeaza a fi mutata in cadrul noului spital. Compania vrea ca la finalul investitiei in noul spital sa formeze in zona Baneasa un campus medical, la fel ca cele detinute la Bacau si Brasov.

Pe langa investitia in spitalul de obstretica-ginecologie din zona Baneasa, compania mai are bugetate anul acesta investitii in deschiderea de policlinici, in Bucuresti si in restul tarii. In Capitala vor fi deschise policlinici in zonele Drumul Taberei, Militari si in Berceni, iar in tara – in Cluj-Napoca, Bacau si Constanta, a precizat Fady Chreih, director executiv in cadrul companiei.

Wargha Enayati a mai precizat ca este posibil ca in perioada urmatoare sa se inchida unele clinici mai mici pentru a favoriza investitiile in altele mai mari.

Oficialii Regina Maria au mai anuntat preluarea restului de actiuni in cadrul bancii de celule stem Stem Health Unirea, operata anterior in parteneriat cu grupul elen Hygeia. Unitatea este prima banca de celule stem cu stocare in Romania.

CMU si Euroclinic au anuntat saptamana aceasta rebranduirea grupului sub numele de Regina Maria, reteaua privata de sanatate. Decizia a venit in urma preluarii retelei de clinici Euroclinic de anul trecut, numele de "Regina Maria" fiind purtat deja de maternitatea operata de CMU in zona Baneasa. Casa Regala si-a dat acordul in scris, fara pretentii financiare, pentru ca grupul CMU-Euroclinic sa poarte numele de Regina Maria.

In urma rebrandingului, maternitatea Regina Maria va purta numele de Regina Maria Spital de Obstretica si Ginecologie, CMU Kids va deveni Regina Maria Policlinica pentru Copii, iar spitalul Euroclinic se va numi Regina Maria Spitalul Euroclinic. De asemenea, Stem Health Unirea se va denumi Banca centrala de celule stem Regina Maria, in timp ce reteaua proprie de laboratoare devine Divizia de laboratoare clinice Regina Maria.

Bugetul pentru rebranding este de "cateva sute de mii de euro", potrivit estimarilor lui Wargha Enayati.

Afacerile CMU s-au dublat dupa preluarea Euroclinic, pana la peste 30 de milioane de euro, avansul preconizat pentru anul acesta fiind de doua cifre.

Reteaua Regina Maria este formata in prezent din cinci spitale (patru in Bucuresti - CMU Dorobanti, CMU Arcul de Triumf, maternitatea CMU Regina Maria, Euroclinic, respectiv unul in Brasov) si 23 de policlinici.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.

Piata serviciilor medicale private din Romania era estimata, in 2010, la o valoare de 400-450 de milioane de euro. Pentru 2011, principalii jucatori si-au bugetat cresteri de 20-30%, un avans sustinut atat de atragerea de noi clienti din unitatile spitalicesti de stat, cat si de expansiunea retelelor private. Cele mai mari lanturi de clinice private sunt operate de MedLife, Regina Maria, Medicover, Euromedic, Gral Medical, Hiperdia, Sanador, Centrul Medical Romar, Medcenter, Polisano si Medsana.

Citeste aici:

Povestea celui mai tare deal din cea mai dinamica industrie: CMU - Euroclinic


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri