Compania germana Lekkerland, cu activitati in distributia de bunuri de larg consum catre magazinele universale mici si benzinarii, a intrat pe piata romaneasca prin achizitia distribuitorului local de profil Macromex Convenience.

"Strategia noastra de extindere este puternic sustinuta de aceasta achizitie. Planul nostru este sa acoperim intreaga tara in urmatorii doi ani. Am facut si intentionam sa mai facem investitii in Romania, de ordinul zecilor de milioane de euro", a declarat directorul executiv al Lekkerland, Christian Berner. Macromex Convenience activeaza pe piata romaneasca de profil inca din 2001 si detine un depozit de 2.500 metri patrati langa Bucuresti, la Chiajna. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, iar pentru acest an este preconizata dublarea acestei valori.

"Conceptul de convenience store s-a impus in peisajul consumatorilor europeni si incepe sa se impuna si in Romania. Viata de zi cu zi cere mai multa flexibilitate si mobilitate, iar numarul de oameni care locuiesc singuri este in crestere. Acest tip de cumparaturi castiga teren, iar acest lucru nu priveste doar produsele, ci si serviciile oferite”, a afirmat noul director general al Lekkerland Convenience, Roland Pardey.