Producatorul de medicamente Sanofi-Aventis va inchide o unitate de cercetare preclinica din Bucuresti si va externaliza unele activitati, masurile fiind parte a unui plan de reorganizare care presupune si desfiintarea a 700 de locuri de munca in Europa, in special in Germania si Portugalia, scrie La Tribune.
[Update] Oficialii Sanofi-Aventis in Romania au transmis o reactie la stirea aparuta in agentia de presa Mediafax.
"Sanofi-Aventis nu are in acest moment si nici nu a avut vreo unitate de cercetare preclinica in Romania. Informatia aparuta in presa referitoare la acest punct este fara indoiala o eroare", au declarat oficialii companiei farmaceutice.


Grupul francez a lansat la sfarsitul anului trecut un plan de reorganizare, in urma caruia numarul subsidiarelor europene va fi redus de la aproximativ 30 in prezent la zece. In cadrul programului, compania va externaliza functiile suport, in special cele legate de plati, in Romania, informeaza Mediafax.

"Oficial, conducerea vrea sa imbunatateasca eficienta companiei, insa este vorba in primul rand despre reducerea cheltuielilor", a afirmat un membru al unui sindicat al angajatilor Sanofi.

El a mentionat ca producatorul de medicamente trece printr-o perioada delicata, in care pierde brevetele medicamentelor importante si nu lanseaza produse noi.

Angajatii cei mai afectati de masurile de restructurare vor fi cei din Portugalia, unde vor fi desfiintate 140 de locuri de munca, din totalul de 280. Pentru Germania, Sanofi are in vedere renuntarea la 277 de posturi din totalul de 8.700.

De asemenea, compania va reduce si numarul angajatilor din Olanda, Spania, Cehia si Ungaria. Toate categoriile de posturi vor fi afectate, insa cele mai mari diminuari de personal vor fi pe segmentele consult medical, productie si cercetare. In Romania, Sanofi va inchide o unitate de cercetare preclinica din Bucuresti.

"Ne temem ca pe termen lung Sanofi va intoarce spatele Europei", spune un sindicalist.

Grupul vizeaza reducerea cheltuielilor cu doua miliarde de euro in acest an. Vanzarile companiei au crescut anul trecut cu 3,7%, la 30,3 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 6,8%, la 9,2 miliarde euro.

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a retrogradat, luna trecuta, de la "A1" la "A2" ratingul pe termen lung al Sanofi-Aventis.

Sanofi-Aventis, al patrulea producator de medicamente din lume, este actionarul majoritar al Zentiva Romania (care include si fosta fabrica Sicomed - n.r.), ca urmare a achizitiei grupului ceh Zentiva in primul trimestru din 2009.

In Romania functioneaza in continuare doua entitati juridice distincte, respectiv Sanofi-Aventis Romania SRL si Zentiva SA, si au fost pastrate ambele branduri, parte a grupului Sanofi-Aventis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri