Actionarii Rafo sunt convocati pentru data de 7 februarie pentru a analiza "posibila revocare" a administratorului rafinariei, V&V Trading Company, considerand ca firma ar fi adus prejudicii societatii din Onesti si actionarului majoritar al acesteia, Balkan Petroleum (BkP).
Potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti, actionarii Rafo vor analiza in februarie "modul in care reprezentantul administratorului unic V&V Trading Company a obstructionat exercitarea dreptului de vot al actionarului majoritar BkP, favorizand interesele unei terte societati, in care este interesat, in mod direct sau indirect".

De asemenea, convocatorul mai precizeaza ca vor fi analizate si prejudiciile cauzate companiei Rafo, respectiv BkP, de catre V&V Trading Company, prin exercitarea abuziva a prerogativelor de administrator unic in cadrul unei Adunari Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) de la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut.

La aceeasi AGEA, firma V&V Trading Company ar fi exercitat si atributii specifice de executor judecatoresc, in afara cadrului legal, acesta fiind un alt punct pe care actionarii Rafo sunt asteptati sa il discute.
Pe de alta parte, ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare din februarie mai include si avizarea deciziilor luate de catre administratorul unic al Rafo din luna septembrie 2005 pana in prezent, precum si contractele incheiate de rafinarie in aceeasi perioada.

La aceeasi data se va desfasura si o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor, pentru aprobarea majorarii capitalului social al Rafo cu 28,6 milioane de lei noi. Suma reprezinta contravaloarea investitiilor de mediu si tehnologice asumate prin contractul de privatizare.
In urma acestei operatiuni, pachetul detinut de BkP la Rafo ar urma sa reprezinte 98,078% din capitalul social, fata de 97,94% in prezent.